Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

5 tips voor SAC Application Design

De eerste release van SAP Analytics Cloud Application Design wordt begin 2019 verwacht, dus laten we alvast eens kijken naar enkele handige tips voor deze nieuwe toepassing binnen SAP Analytics Cloud.

1. Scripting content assistent

Voor iedereen die al bekend is met SAP Lumira Designer zal dit niet als een verrassing komen: ook in SAC Application Design kun je gebruik maken van de content assistent (CTRL + SPACE) om scripts te schrijven. Dit werkt erg snel en voorkomt fouten. De content assistent geeft een lijst van mogelijke opties en kan eenvoudig geactiveerd worden via de toetscombinatie CTRL + SPACE.

De SAP Analytics Cloud Application Design API Reference beschrijft alle opties hier. Net als in SAP Lumira Designer kun je “this“ gebruiken in plaats van de naam van het object waarop je een script toevoegt. Dit is uiteraard sneller bij het opstellen van het script, maar brengt met name meer flexibiliteit wanneer je dezelfde code wilt hergebruiken tussen widgets; het is dan niet meer nodig om de widgetnaam aan te passen. Overigens werkt het vergelijkbare “me” niet in Application Design.

2. Debuggen met console.log();

Met console.log(); is het nu mogelijk om waarden te tonen in de browser console. Dit kun je gebruiken voor het debuggen van een application.

3. Info Panel

Het ingebouwde Info Panel bevat twee tabbladen: Errors en Reference List. In de Errors tab zullen foutieve scripts en scripts met waarschuwingen getoond worden. Als je op een error klikt verschijnt meteen het betreffende script en de regel met de fout.

De Reference List toon alle scripts waarin het geselecteerde object in gebruikt wordt.

4. R Visualization widget

Net als in de SAC stories kun je gebruik maken van het R Visualization widget in Application Design. Een interessante optie hierbij is dat je dit niet alleen kunt gebruiken voor het tonen van een custom R-grafiek, maar dat je ook de variabelen uit het R-script kunt uitlezen in de Application Design scripts. Hiermee kun je bijvoorbeeld R gebruiken om bepaalde berekeningen te doen die in SAC niet standaard mogelijk zijn en het resultaat ervan weergeven in een andere widget.

5. Monitor

Zorg ervoor dat je een grote monitor tot je beschikking hebt als je met Application Design gaat werken. De forse panelen aan alle kanten van het scherm zorgden ervoor dat er op mijn 13″ MacBookPro weinig ruimte overbleef voor de applicatie zelf, met veel scrollen en continue openen en sluiten van panelen tot gevolg.