Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Getting Started with Design Studio boek uitgebracht

Collega Jeroen van der A en ik hebben in het afgelopen jaar voor SAP Press het boek Getting Started with SAP BusinessObjectsDesign Studio geschreven. Nadat het boek op de SAP TechEd’s in Las Vegas en Amsterdam al bij de SAP Press stand verkrijgbaar was, is het inmiddels ook via de SAP Press website beschikbaar.

Zoals ik al in een eerdere blog schreef is Design Studio een van de jongste en meest belovende nieuwe tools binnen de SAP BusinessObjects product portfolio. Het wordt door SAP gepositioneerd als de primaire tool voor het ontwikkelen van interactieve analytische applicaties en dashboards, die zowel via een webbrowser als via mobiele apparaten benaderd kunnen worden.

In Getting Started with SAP BusinessObjects Design Studio leiden we de lezer niet alleen door de technische ins en outs van deze nieuwe tool, maar geven we ook de benodigde context om Design Studio te kunnen plaatsen in een bestaande SAP BI landschap.

We hebben voor een opzet gekozen waarbij geen specifieke technische voorkennis benodigd is om dit boek te kunnen gebruiken. We lopen stap voor stap door alle features van Design Studio, waarbij we gebruik maken van een groot aantal screenshots.

Het boek begint met een brede introductie van Design Studio. We laten de lezer kennis maken met het product en z’n mogelijkheden, maken een vergelijking met andere SAP (BI) producten en bespreken een aantal use case scenario’s.

Vervolgens duiken we de applicatie in en bekijken we in detail de mogelijkheden van Design Studio. We starten met het stap voor stap doorlopen van de installatieprocedure. Vervolgens kijken we naar de Design Studio ontwikkelomgeving en doorlopen we het ontwikkelproces om een nieuwe Design Studio applicatie te ontwikkelen. Natuurlijk behandelen we ook de beschikbare componenten en hun opties in detail.

Na de basics is het tijd om een stap verder te gaan en laten we zien hoe je complexe, interactieve applicaties kunt bouwen met Design Studio. We geven tips en guidelines hiervoor en doorlopen stap voor stap enkele applicaties. De code en bronbestanden zijn als download beschikbaar.

Meer informatie over Getting Started with SAP BusinessObjects Design Studio kan worden gevonden op de website van SAP Press. Hier staat ook de complete inhoudsopgave vermeld. Lezers van deze blog kunnen Coupon Code QR7N5G gebruiken voor $10 korting. Het boek is verkrijgbaar in hardcover en als ebook (diverse formaten).

Getting Started with SAP BusinessObjects Design Studio – Xavier Hacking and Jeroen van der A – SAP Press – ISBN: 978-1-59229-895-2