SAP HANA

De kracht van in-memory voor uw SAP Business Suite en Business Warehouse

De afgelopen jaren hebben front-end tools grote ontwikkelingen doorgemaakt. Dit heeft geleid tot eindgebruikers die beter in staat zijn om data te transformeren naar informatie en om hierdoor betere beslissingen te kunnen nemen. Aandacht voor het fenomeen datawarehousing lijkt hierdoor wat naar de achtergrond verschoven. Dit is onterecht!

We kunnen ons al bijna geen wereld meer voorstellen zonder ‘In-memory-computing’. Zaken als “real time, self service Business Intelligence” en “onbegrensde data exploratie” zijn nu mogelijk en dat is nog maar het begin. Ook de innovaties op de primaire processen zijn al lang geen toekomstmuziek meer. Versnelde maandafsluitingen, real time analyses op marge data, de mogelijkheid om de voorraad posities in real time te zien, het is allemaal mogelijk met de kracht van ‘In-memory-computing’.

Met HANA is SAP één van de toonaangevende spelers in dit domein en als Interdobs zijn we vanaf het begin betrokken bij deze ontwikkelingen. Interdobs was de eerste SAP partner in Nederland met meerdere gecertificeerde SAP HANA consultants en we zijn vanaf dag één bij diverse trajecten betrokken geweest. We zijn trots op onze HANA conversies die we o.a. voor AkzoNobel hebben mogen verzorgen. Tevens hebben wij met onze SAP Mentor en HANA Distinguished Engineer een nauwe relatie met SAP kunnen realiseren waarmee we dicht op de innovaties zitten. Dit is ook wel nodig. Niet alleen de database is snel, de ontwikkelingen gaan nog veel sneller!

De overstap naar SAP HANA is voor organisaties meer dan een database migratie. SAP HANA opent de weg naar het realiseren van business voordelen door effectief gebruik te maken van realtime data. Dit vraagt om nieuwe denkwijzen in de context van de bestaande economische, technische en organisatorische werkelijkheid. De effectiviteit van reeds geïmplementeerde oplossingen komt hiermee in een ander licht te staan.

Is het wel verstandig om door te gaan op bestaande roadmaps?
Is het juiste moment al aangebroken om SAP HANA te omarmen?
Welke rapportages kan ik verplaatsen van mijn Business Warehouse systeem naar S/4 HANA?
Welke informatie uit mijn Business Warehouse systeem gebruik ik nu eigenlijk echt?

De Interdobs aanpak

De Interdobs aanpak helpt organisaties hierin de juiste keuzes te maken en deze technologische overstap tevens te gebruiken om op Business Intelligence gebied een stap voorwaarts te zetten. Het gaat immers niet alleen om het sneller beschikbaar stellen van gegevens, maar om de combinatie van sneller, slimmer en flexibeler informatie aan te reiken aan gebruikers. Interdobs houdt hierbij niet alleen de gewenste rendementen voor ogen, maar ook de (her)bruikbaarheid van het bestaande landschap en BI oplossingen. De consultants van Interdobs begeleiden u graag vooruit!

Het houdt voor ons niet op na de overstap naar HANA. Interdobs ziet dat veel klanten tevreden zijn na een implementatie of migratie naar SAP BW/4HANA. Echter, in veel gevallen zijn diverse optimalisatie slagen niet uitgevoerd tijdens de implementatie of migratie. Dit komt omdat tijdens de overgang naar HANA teveel nadruk heeft gelegen op de technische overgang en niet op het volledig verzilveren van de voordelen die HANA biedt. Binnen Interdobs hebben wij onze best practices op het gebied van HANA optimalisaties geclusterd in de propositie PMO (Post Migration Optimizer) waarmee we onze klanten in enkele dagen inzicht kunnen verschaffen hoe de meeste waarde uit de HANA omgeving te halen. Desgewenst kan de PMO scan uitgebreid worden met de producten van onze partner DataVard. Unieke tooling waarmee de gezondheid van uw systeem aangetoond kan worden door uw systeem te benchmarken met honderden andere systemen en door inzicht te geven welke informatie echt gebruikt wordt door het uitlezen van slimme statistieken. Redundante data en de bijbehorende kosten worden zo uitgesloten.

De ervaringen van onze consultants gecombineerd met de producten van DataVard geven uw echt rendement uit uw HANA systeem!

Operationele rapportages rechtstreeks uit de bron

Met de komst van S/4 HANA krijgen we de mogelijkheid om data vanuit de HANA database direct te ontsluiten zonder deze eerst te repliceren naar het Business Warehouse. Dit kan zowel data uit operationele SAP systemen zijn, als data vanuit andere bronnen die bijgeladen wordt in de HANA database. Interdobs is als geen ander in staat om te bepalen welke gegevens direct via S/4 HANA “Embedded Analytics”, live gerapporteerd kunnen worden en voor welke gegevens een datawarehouse de betere optie is. Een analyse die diepgaande kennis van beide oplossingen nodig heeft.

Alle referenties