Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Boeklancering “SAP BO Design Studio – The Comprehensive Guide” met Rolf Hichert

dsboek3dIn februari 2016 is de tweede editie van het boek SAP BusinessObjects Design Studio – The Comprehensive Guide uitgebracht door SAP Press. Dit boek is geschreven door Interdobs consultants en Design Studio specialisten Dwain Chang, Xavier Hacking en Jeroen van der A.

Met veel trots nodigen we je uit voor de lancering van dit boek. Naast een korte presentatie van de schrijvers zal visualisatie goeroe Rolf Hichert het programma aankleden met een inspirerend verhaal over succesvolle rapportages en presentaties

SAP BusinessObjects Design Studio is dé dashboarding tool van SAP. Het biedt uitgebreide mogelijkheden om data te visualiseren en interactieve dashboards te ontwerpen in de gewenste look & feel. Interdobs collega’s Dwain Chang, Jeroen van der A en Xavier Hacking hebben zich de laatste jaren ontpopt tot experts op dit gebied en delen hun kennis in dit nieuwste boek van SAP Press.

 

Design Studio heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Zowel wat betreft de beschikbare functionaliteiten in de tool zelf, als het aantal organisaties dat er gebruik van maakt. Design Studio schuift steeds meer op van een dashboarding oplossing naar een zeer breed inzetbare tool om BI Apps te ontwikkelen die niet alleen data visualiseren, maar ook ad-hoc data analyse en zelfs data invoer ondersteunen.

Het werd dus duidelijk dat de originele versie van het boek uit 2013 (Getting Started with SAP BusinessObjects Design Studio) een grote update kon gebruiken. Deze nieuwe editie is volledig bijgewerkt tot en met Design Studio 1.6 en is met 750 pagina’s bijna in lengte verdubbeld.

Het boek bevat vijf onderdelen:

  1. Getting Started, waarin Design Studio wordt geïntroduceerd en vergeleken met andere SAP BI front-end tools, use cases worden gegeven en de installatiestappen doorlopen worden.
  2. The Basics, waarin de Design Studio ontwikkeltool ingedoken wordt, een applicatie wordt gebouwd en alle componenten in detail besproken worden.
  3. Advanced Concepts, waarin applicaties interactief worden gemaakt, planfunctionaliteit (BW-IP) wordt toegevoegd, applicaties worden opgemaakt met CSS en afgesloten wordt met een reeks best practices op het gebied van data visualisatie en dashboard ontwerp.
  4. Software Development Kit, waarin de wereld van custom componenten geëxploreerd wordt en nieuwe add-ons voor Design Studio gebouwd worden.
  5. Examples, waarin een reeks step-by-step voorbeelden van Design Studio applicaties wordt gegeven.

Op de site van SAP Press kan de volledige inhoudsopgave en een voorbeeldhoofdstuk bekeken worden. Het boek is beschikbaar in een hardcover en eBook variant. Tot 31 maart 2016 kan de volgende kortingscode gebruikt worden voor 15% korting: SPBNDS15

SAP BusinessObjects Design Studio: The Comprehensive Guide
750 pages, 2nd, updated and revised edition 2016, Print edition hardcover
ISBN 978-1-4932-1297-2

SAPDSboek[:nl]dsboek3dIn februari 2016 is de tweede editie van het boek SAP BusinessObjects Design Studio – The Comprehensive Guide uitgebracht door SAP Press. Dit boek is geschreven door Interdobs consultants en Design Studio specialisten Dwain Chang, Xavier Hacking en Jeroen van der A.

Met veel trots nodigen we je uit voor de lancering van dit boek. Naast een korte presentatie van de schrijvers zal visualisatie goeroe Rolf Hichert het programma aankleden met een inspirerend verhaal over succesvolle rapportages en presentaties. Hichert is de grondlegger van de International Business Communication Standards (IBCS®), een uniforme visualisatie standaard (taal) voor management informatie.

 

SAP BusinessObjects Design Studio is dé dashboarding tool van SAP. Het biedt uitgebreide mogelijkheden om data te visualiseren en interactieve dashboards te ontwerpen in de gewenste look & feel. Interdobs collega’s Dwain Chang, Jeroen van der A en Xavier Hacking hebben zich de laatste jaren ontpopt tot experts op dit gebied en delen hun kennis in dit nieuwste boek van SAP Press.

Praktisch

Datum    Woensdag 30 maart 2016
Locatie    SAP Nederland, Amerikastraat 10, ’s-Hertogenbosch
Tijdstip   17:30 – 21:00
Toegang  Gratis
Aanmelden kan tot 20 maart

Het aantal plekken is beperkt, dus schrijf u vandaag nog in.

aanmelden

Programma

17.30    Hapje en drankje
18.15    Introductie
18.25    HICHERT®SUCCESS – Successful reports and presentations – Rolf Hichert
19.30    SAP Business Objects Design Studio, “The Comprehensive Guide” – Dwain Chang, Xavier Hacking, Jeroen vd A
20.00   Borrel

 

Namens het Interdobs team, tot 30 maart!