Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Interdobs Nieuws Update februari 2019

De laatste twee maanden van 2018 hebben onze collega’s niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief lees je meer over de vele blogs die zijn geschreven. Los van onze blogs organiseren we ook regelmatig inhoudelijke events. Zo ook dit jaar weer! Op 14 maart organiseren we samen SAP Nederland het SAP Analytics Kennisevent. Er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer details en hoe u hierbij aanwezig kunt zijn leest u verder op in deze nieuwsbrief.

Daarna trapt Clemens Krom deze nieuwsbrief af met een blog waarin hij uitlegt wat HANA script is en doet in BW. Hij bespreekt de verschillende transformatieopties en maakt deze concreet aan de hand van verschillende voorbeelden.

De snelheid van HANA en de uitgebreide functionaliteit die beschikbaar is in native HANA om datamodellen op te zetten en complexe bewerkingen op gegevens uit te voeren, maakt het steeds interessanter om ‘dataflows’ virtueel te maken. Collega Erik van Winden vertelt in deze blog meer uit over het virtueel modelleren en SAP Business Content in BW/4HANA.

Collega Jeroen van der A heeft Application Designer vergeleken met Lumira en vertelt in zijn blog over vijf dingen die hij leuk vindt aan Application Designer.

Sinds update 2018.17 van SAP Analytics Cloud is het mogelijk om direct in SAP Analytics Cloud via stories over de gebruikersdata van de omgeving te rapporteren. Hiermee kan bijvoorbeeld duidelijk gemaakt worden welke stories veel gebruikt worden, door wie en wanneer. Ook kunnen ongebruikte objecten (bijvoorbeeld modellen) hiermee eenvoudig opgespoord worden.Naast data over gebruikersacties kunnen we ook rapporteren over data die inzicht geeft in de inrichting van het platform. We kunnen nu bijvoorbeeld stories bouwen die meer informatie geven over gebruikersaccounts, zoals tot welke rollen en teams ze behoren. Zo kan in één overzicht duidelijk gemaakt worden of iemand te veel of te weinig toegang heeft. Hoe je deze functionaliteit kunt activeren en toepassen laat Xavier Hacking in zijn video zien.

En last but no least nemen Ronald Konijnenburg, Tim Koster en Frans van der Peijl je mee in deel 2 van de transitie van het fictieve bedrijf ‘WebFlix’. Het fictieve bedrijf “WebFlix” moet digitaliseren en zit midden in haar transitie van de oude wereld (DVD verkopen en verhuur) naar de nieuwe streaming wereld. Vandaag nemen ze je mee in de opslag en modellering van de diverse objecten.

Veel lees- en kijkplezier!