Interdobs Nieuws Update februari 2019

Interdobs Nieuws Update februari 2019

De laatste twee maanden van 2018 hebben onze collega’s niet stilgezeten. In deze nieuwsbrief lees je meer over de vele blogs die zijn geschreven. Los van onze blogs organiseren we ook regelmatig inhoudelijke events. Zo ook dit jaar weer! Op 14 maart organiseren we samen SAP Nederland het SAP Analytics Kennisevent. Er zijn slechts nog enkele plaatsen beschikbaar. Meer details en hoe u hierbij aanwezig kunt zijn leest u verder op in deze nieuwsbrief.

Daarna trapt Clemens Krom deze nieuwsbrief af met een blog waarin hij uitlegt wat HANA script is en doet in BW. Hij bespreekt de verschillende transformatieopties en maakt deze concreet aan de hand van verschillende voorbeelden.

De snelheid van HANA en de uitgebreide functionaliteit die beschikbaar is in native HANA om datamodellen op te zetten en complexe bewerkingen op gegevens uit te voeren, maakt het steeds interessanter om ‘dataflows’ virtueel te maken. Collega Erik van Winden vertelt in deze blog meer uit over het virtueel modelleren en SAP Business Content in BW/4HANA.

Collega Jeroen van der A heeft Application Designer vergeleken met Lumira en vertelt in zijn blog over vijf dingen die hij leuk vindt aan Application Designer.

Sinds update 2018.17 van SAP Analytics Cloud is het mogelijk om direct in SAP Analytics Cloud via stories over de gebruikersdata van de omgeving te rapporteren. Hiermee kan bijvoorbeeld duidelijk gemaakt worden welke stories veel gebruikt worden, door wie en wanneer. Ook kunnen ongebruikte objecten (bijvoorbeeld modellen) hiermee eenvoudig opgespoord worden.Naast data over gebruikersacties kunnen we ook rapporteren over data die inzicht geeft in de inrichting van het platform. We kunnen nu bijvoorbeeld stories bouwen die meer informatie geven over gebruikersaccounts, zoals tot welke rollen en teams ze behoren. Zo kan in één overzicht duidelijk gemaakt worden of iemand te veel of te weinig toegang heeft. Hoe je deze functionaliteit kunt activeren en toepassen laat Xavier Hacking in zijn video zien.

En last but no least nemen Ronald Konijnenburg, Tim Koster en Frans van der Peijl je mee in deel 2 van de transitie van het fictieve bedrijf ‘WebFlix’. Het fictieve bedrijf “WebFlix” moet digitaliseren en zit midden in haar transitie van de oude wereld (DVD verkopen en verhuur) naar de nieuwe streaming wereld. Vandaag nemen ze je mee in de opslag en modellering van de diverse objecten.

Veel lees- en kijkplezier!

Interdobs