HANA Post Migration Optimizer

Onze best practices op het gebied van HANA optimalisaties

Over het algemeen zijn klanten na een implementatie van “SAP BW op HANA” of een migratie van SAP BW naar “SAP BW op HANA” zeer tevreden. Echter, in veel gevallen zijn diverse optimalisatie slagen niet uitgevoerd tijdens de implementatie of migratie. Dit komt omdat tijdens de overgang naar HANA teveel nadruk ligt op de technische overgang en niet op het volledig verzilveren van de voordelen die HANA biedt. Veelal wordt hier bewust voor gekozen om redenen als kortere doorlooptijd, lager budget en soms ook gebrek aan kennis binnen het project.

Zowel functioneel als “diep onder water” kunnen allerlei verbeteringen doorgevoerd worden om het systeem optimaal te laten profiteren van SAP HANA. Drie voorbeelden hiervan zijn:

het elimineren van onnodige kubuslagen

het vervangen van oude ABAP code door HANA-ready code

het zodanig tunen van het systeem dat ook zoveel mogelijk OLAP naar de HANA database gepushed wordt.

Een andere optimalisering slag is procedureel. Het beheer op een “BW op HANA systeem” is substantieel anders dan beheer op een regulier BW systeem. Ook dit vraagt aandacht. Met onze BI-Health Check leggen wij niet alleen de vinger op de zere plek, maar komen wij ook met een concreet verbeterplan.

BI Health Check

Onze “BI-Health Check” wordt gekenmerkt door een pragmatische en laagdrempelige aanpak gericht op een concreet eindresultaat. Het product bestaat uit vier complementerende componenten:

BI Basis Scan

De BI Basis Scan betreft een analyse van de ”Housekeeping” van uw BI systeem. In deze fase analyseren wij naast de Early Watch rapporten van SAP ook de belangrijkste processen/activiteiten ten behoeve van een stabiel en optimaal presterend BI systeem. Onze BI experts adviseren specifieke Housekeeping controles voor zowel BW als voor HANA, waardoor zeker met betrekking tot HANA er significante verbeteringen te bereiken zijn. Met het gemak van de BI Basis Scan heeft u in slechts één dag inzicht in het basisgebruik van uw systeem en heeft u de zekerheid dat uw systeem optimaal beschikbaar is.

BI Applicatie Scan

Gedurende deze tweede fase zullen onze BI experts een functionele verdiepingsslag maken op uw BW/HANA applicatie. Met behulp van onze tools analyseren wij de performance van uw BW/HANA systeem als het gaat om:

  • Niet geoptimaliseerde Datastromen en Gegevensdragers
  • Niet geoptimaliseerde (maatwerk) programma’s
  • Periodieke laadprocessen van gegevens (process chains)
  • Het gebruik van rapportages (queries)
  • Het gebruik van planning functies (Denk aan SAP Integrated Planning (IP) of Business Planning & Consolidation (BPC))

BI Architectuur Scan

De laatste fase is een belangrijke factor als het gaat om zekerheid en behoud van het rendement in de toekomst. Deze scan op architectuur biedt een kader om uw systeem “future proof” te maken als het gaat om de schaalbaarheid van uw systeem. U kunt hierbij denken aan:

  • (Overgang naar) Optimale schaalbaarheid (LSA++)
  • Het inperken van overtollige gegevensdragers (dubbele data opslag of overtollige bewerkingen)

BI Organisatie Scan

In een dag licht het Interdobs team de BI organisatie door en komt met een verbeterplan voor u. Tijdens de scan worden de volgende gebieden geanalyseerd:

  • Informatiebehoefte eindgebruikers
  • BI beheerprocessen
  • BI organisatie
Eindresultaat: Presentatie

Na afloop van deze initiële scan zullen onze bevindingen en de daarbij behorende aanbevelingen uitvoerig worden besproken met uw IT-afdeling en gebruikersorganisatie. Hiermee heeft u de zekerheid dat ook in de toekomst de basis is gevormd voor een continu verbeterproces, zodat uw systeem een optimaal rendement behoudt. Op basis van de scan levert het BI Health team een rapportage op die opgebouwd is uit de volgende onderdelen:

Situatieschets

Beschrijving van issues

Oplossingsrichting

Aanpak voor implementatie

BI Health Abonnement

Het BI Health abonnement biedt u het gemak van ondersteuning bij het continu gezond houden van het SAP BW systeem. Door gebruik te maken van het BI Health abonnement wordt geborgd dat het niet blijft bij slechts een rapport. Elke 6 maanden zal ons BI-team u opnieuw bezoeken voor de BI Health toets. Gedurende deze toets wordt gemeten in hoeverre de geadviseerde verbeteringen succesvol zijn doorgevoerd en of er nieuwe problemen zijn ontstaan. De geadviseerde verbeteringen kunt u door uw eigen organisatie laten uitvoeren, maar uiteraard zijn wij graag bereid om deze verbeteringen samen met uw organisatie uit te voeren of zelf geheel voor u te verzorgen.

Neem contact op

Teruggebeld worden?

Uw naam

Uw telefoonnummer

Demo aanvragen

Uw naam*

E-mail adres*

Telefoonnummer

Oplossing(en)

Delen