SAP Design Studio

Interactive, mobile-ready data visualizaties voor uw dashboards and BI apps

dsboek3dIn februari 2016 is de tweede editie van het boek SAP BusinessObjects Design Studio – The Comprehensive Guide uitgebracht door SAP Press. Dit boek is geschreven door Interdobs consultants en Design Studio specialisten Dwain Chang, Xavier Hacking en Jeroen van der A.

Design Studio heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. Zowel wat betreft de beschikbare functionaliteiten in de tool zelf, als het aantal organisaties dat er gebruik van maakt. Design Studio schuift steeds meer op van een dashboarding oplossing naar een zeer breed inzetbare tool om BI Apps te ontwikkelen die niet alleen data visualiseren, maar ook ad-hoc data analyse en zelfs data invoer ondersteunen.

Het werd dus duidelijk dat de originele versie van het boek uit 2013 (Getting Started with SAP BusinessObjects Design Studio) een grote update kon gebruiken. Deze nieuwe editie is volledig bijgewerkt tot en met Design Studio 1.6 en is met 750 pagina’s bijna in lengte verdubbeld.

Het boek bevat vijf onderdelen:
  1. Getting Started, waarin Design Studio wordt geïntroduceerd en vergeleken met andere SAP BI front-end tools, use cases worden gegeven en de installatiestappen doorlopen worden.
  2. The Basics, waarin de Design Studio ontwikkeltool ingedoken wordt, een applicatie wordt gebouwd en alle componenten in detail besproken worden.
  3. Advanced Concepts, waarin applicaties interactief worden gemaakt, planfunctionaliteit (BW-IP) wordt toegevoegd, applicaties worden opgemaakt met CSS en afgesloten wordt met een reeks best practices op het gebied van data visualisatie en dashboard ontwerp.
  4. Software Development Kit, waarin de wereld van custom componenten geëxploreerd wordt en nieuwe add-ons voor Design Studio gebouwd worden.
  5. Examples, waarin een reeks step-by-step voorbeelden van Design Studio applicaties wordt gegeven.

Op de site van SAP Press kan de volledige inhoudsopgave en een voorbeeldhoofdstuk bekeken worden. Het boek is beschikbaar in een hardcover en eBook variant.

SAP BusinessObjects Design Studio: The Comprehensive Guide
750 pages, 2nd, updated and revised edition 2016, Print edition hardcover
ISBN 978-1-4932-1297-2

Teruggebeld worden?

Uw naam

Uw telefoonnummer

Demo aanvragen

Uw naam*

E-mail adres*

Telefoonnummer

Oplossing(en)

Delen