SAP BusinessObjects Cloud

dé nieuwe totaaloplossing voor BI, Predictive Analytics, planning en GRC

Analytics in de Cloud is hot. Volgens een recente studie door Enterprise Management Associates, worden cloud-gebaseerde strategieën steeds belangrijker. Primaire drivers zijn de behoefte om minder tijd kwijt te zijn aan data acquisitie, snelheid en wendbaarheid in informatie. Twee onderwerpen die niet altijd gemakkelijk te verenigen zijn met de bouw van een EDW door IT welke een versie van de waarheid dient te bevatten conform de bedrijfsstandaarden.

SAP BusinessObjects Cloud

De tijden waarin de enige bron van goede informatie zou komen van het EDW is al lang voorbij. Lokale afdelingen zijn gretig opzoek naar creatieve manieren om tegemoet te komen aan hun vele ad- hoc rapportagebehoeftes, terwijl IT de lokale afdelingen juist probeert te overtuigen dat dat juist niet de reden is waarom het bedrijf miljoenen besteed aan de opbouw van het corporate memory. De waarheid, zoals altijd, is ergens in het midden.

SAP heeft op deze uitdaging een nieuwe oplossing gecreëerd: SAP BusinessObjects Cloud dé nieuwe totaaloplossing voor BI, Predictive Analytics, planning en GRC.  Alles in 1 product, real time, in de Cloud en gebruiksvriendelijk. Feitelijk het beste van twee werelden: een platform wat gebruikt (kan) maken van de bestaande EDW’s, maar de business ook de flexibiliteit geeft om eigen data en modellen toe te voegen.

Het idee achter SAP BusinessObjects Cloud is een platform dat minimaal alle bestaande analytical functionaliteit – die we kennen van alle andere SAP front-end BI tools – bevat. De omgeving is compleet van scratch af aan ontwikkeld en draait volledig – en enkel – in de cloud (in tegenstelling tot oude on-premise cloud oplossingen als CrystalReports.com bijvoorbeeld).

 

Wat deze oplossing zo waardevol maakt:

Eén centraal platform voor al uw analytics

Haal de beste inzichten uit uw bestaande data.

Maak optimaal gebruik van uw bestaande investeringen in BI en SAP HANA.

Snelle besluitvorming: signaleer realtime kansen en speel er direct op in.

Empowerment: de business gaat zelf aan de slag met datamodellen,rapportages, planning, simulaties en visualisaties. Laagdrempelig en gebruiksvriendelijk.

Profiteer van de voordelen van cloud: razendsnelle implementatie, schaalbaar, altijd en overal toegang, automatische updates, lage IT-beheerkosten.

In deze tijd van digitale transformatie is de snelheid waarmee data vertaald wordt in waardevolle (stuur)informatie bepalend voor succes. Alleen als die vertaling vlot verloopt, realiseert u innovatie en groei. Met SAP Business Objects Cloud maakt u die belofte waar. U brengt data samen, signaleert realtime kansen en neemt het initiatief.

Data Connectiviteit

SAP BOC kent twee strategieën voor wat betreft het koppelen van databronnen: Import en Online. De import optie lijkt erg op de Lumira scenario’s waarbij de dataset volledig moet worden geïmporteerd en vervolgens aangepast en daarna gebruikt kan worden voor visualisaties en analyses. Bij de online optie is deze data replicatie niet nodig en kan er direct gebruik van worden gemaakt.

Visualization/Stories

Op het gebied van data visualisatie en analyse ziet SAP BOC er goed uit. Het is erg eenvoudig om grafieken op te maken en hiermee een ‘story’ (dashboard/rapport) op te bouwen. De grafiek wordt net als in Lumira ‘live’ aangepast zonder dat het nodig is om de story eerst op te slaan of te publiceren, en kan dus direct gebruikt worden. Het verplaatsen en in grootte aanpassen van objecten gaat snel.

Planning

Vanuit een manual model, welke uitermate geschikt is voor o.a. planningsdoeleinden, is het mogelijk dat gebruikers data kunnen opvoeren in SAP BOC. Na opvoeren van data en verwerking van deze data, kan de verwerkte data eventueel weggeschreven worden naar een doelsysteem (o.a. SAP BW, HANA en Google Drive) voor verdere doeleinden. Dit maakt SAP BusinessObjects Cloud uitermate geschikt voor planningscyslussen.

Digital Boardroom

De Digital Boardroom is een premium feature in BOC waarvoor een additionele licentie moet worden afgenomen. Digital Boardroom is in principe een extra laag bovenop BOC, waarin stories in een setup van drie schermen gebruikt kunnen worden in vergaderingen. Deze drie stories worden naast elkaar op grote touch TV’s getoond en zijn aan elkaar gekoppeld, zodat er kan worden doorgeklikt over de schermen.

Teruggebeld worden?

Uw naam

Uw telefoonnummer

Demo aanvragen

Uw naam*

E-mail adres*

Telefoonnummer

Oplossing(en)

Delen