SAP Fiori Dashboarding

Transactionele processen combineren met Analytics

Fiori is het antwoord van SAP op de ietwat saaie, complexe SAP ECC transacties, waarbij de gebruikerservaring centraal staat. In plaats van gestandaardiseerde transacties worden gepersonaliseerde applicaties aangeboden, die nauw aansluiten op de dagelijkse workflow. De applicaties zijn ook echt ontworpen vanuit de gebruiker, dus rol-gebaseerd, simpel en coherent. Fiori komt met een moderne, vereenvoudigde user interface, welke op ieder willekeurig apparaat via de Business Suite transacties uit te voeren is.

Zowel HANA als non-HANA systemen

data-visualisatie-sap-fiori-dashboarding-interdobsDe meeste Transactional apps draaien op ieder willekeurig ECC systeem, hiervoor heeft u geen HANA database nodig. Anders is het bij de Analytical apps, daar is een HANA systeem voor nodig. Het gebruik van Fiori en Analytics zonder HANA systeem is op dit moment niet mogelijk. Fiori Transactional is krachtig, maar vooral de combinatie met Analytics biedt een schat aan informatie. Niet alleen de mogelijkheid om een transactie uit te voeren, maar tevens de bijbehorende informatie, overzichtelijk gepresenteerd, in dezelfde Fiori look & feel, op “any device”.

Normaal gesproken zou dit alleen in combinatie met SAP HANA mogelijk zijn, maar dit geldt echter niet voor onze Fiod aanpak. Wij gebruiken hiervoor de kracht van SAP Design Studio, de Dashboarding oplossing van SAP, waarmee intuïtieve Dashboards gerealiseerd kunnen worden. Onze Design Studio dashboards draaien zowel op HANA als non-HANA systemen.

Onze Fiod (Fiori Dashboarding) oplossing combineert transactionele processen met Analytics. Denkt u eens aan de situatie waar één van uw verkopers bij de klant zit. Moet deze klant wel of geen korting krijgen? Betaalt hij eigenlijk wel op tijd? Of kijkende naar een inkoopproces, wie is eigenlijk mijn goedkoopste leverancier? Is de kwantumkorting op basis van het reeds afgenomen volume inmiddels al veiliggesteld? Op deze vragen en meer geeft Fiod een antwoord. Real-time informatie uit de business suite in combinatie met historische informatie uit BW. Fiod maakt het allemaal mogelijk!

Onze dienstverlening

Met de Interdobs Fiod oplossing kunnen wij u volledig ontzorgen en bieden wij een oplossing op maat.

Onze “Fiod Deepdive workshop” waarin wij gezamenlijk met u de best passende Fiori applicaties en bijbehorende rapportages bepalen. Dit kunnen natuurlijk ook uw bestaande rapportages zijn!

Het uitvoeren van de volledige installatie van zowel Fiori als Design Studio

Het eindresultaat zal worden opgeleverd in de vorm van een plan van aanpak waarmee wij gezamenlijk de vervolgstappen kunnen bepalen. Interdobs verschaft u inzicht in wat Fiod voor u kan betekenen zonder verdere verplichtingen.

Fiod Deepdive workshop

Met meer dan 500 verschillende Fiori apps is de diversiteit erg groot, maar kan het lastig zijn om de juiste selectie te maken die bij uw behoefte aansluit. Tijdens de deepdive gaan wij gezamenlijk door de set Fiori applicaties om die scenario’s te bepalen die de meeste waarde voor uw bedrijf hebben. Nadat de Fiori applicaties zijn geselecteerd bepalen we de informatiebehoefte. Wellicht heeft u al heel wat bestaande rapportages die u wilt koppelen. Dat kan! Maar uiteraard is het ook mogelijk om gezamenlijk de beste analyses te bepalen en wat de impact van een dergelijke implementatie is.

Installatie

Indien u nog geen Fiori of Design Studio heeft, kunnen wij deze installaties volledig voor u verzorgen of begeleiden. Voor Design Studio zijn er zowel installatie mogelijkheden met of zonder BusinessObjects mogelijk, waarbij we
kunnen kijken welke oplossing het best bij u past.

Fiod Sales Rapportages

Een voorbeeld van de kracht van Fiod ziet u hier. Alles wat uw sales afdeling nodig heeft. De mogelijkheden om verkooporders aan te maken, te wijzigen en te monitoren en tevens een heldere analyse van uw klanten in Design Studio. Onze dashboards zijn simpel, interactief en intuïtief. Dat wil zeggen dat met een simpele aanraking een rijke hoeveelheid aan informatie op het scherm getoond kan worden. Eenvoud op zijn best.

Teruggebeld worden?

Uw naam

Uw telefoonnummer

Demo aanvragen

Uw naam*

E-mail adres*

Telefoonnummer

Oplossing(en)

Delen