Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Natuurlijk heeft ook een BW/4HANA systeem onderhoud nodig. Wij stoppen daarom ook niet na de implementatie van BW/4HANA, maar waarborgen dat uw HANA investering gewaarborgd blijft, ook na go-live.

Voor de optimalisatie van HANA maken wij gebruik van onze eigen ontwikkelde “Post Migratie Optimizer” die bij vele klanten al een positief resultaat heeft opgeleverd. De PMO scan kan afgenomen worden als een abonnement, waarbij ons BI-team u elke 6 of 12 maanden komt bezoeken.

Gedurende deze bezoeken analyseren we het systeem, wordt gemeten in hoeverre de geadviseerde verbeteringen succesvol zijn doorgevoerd en of nieuw verbeterpotentieel te realiseren is.

Onze PMO scan is modulair en bestaat uit de volgende onderdelen:

BI Basis Scan

De BI Basis Scan betreft een analyse van de ”gezondheid” van uw BW en HANA systeem. In deze fase analyseren wij naast de “Early Watch” rapporten van SAP ook de belangrijkste processen/activiteiten ten behoeve van een stabiel en optimaal presterend systeem. Ook doen wij zeer intensieve HANA controles door gebruiken te maken van “HANA Mini Checks”. Een voorbeeld van 1 van onze bevindingen kunt u hier lezen.

BI Applicatie Scan

Heeft uw een bepaalde query of data stroom die niet wil versnellen? Onze applicatie scan helpt! Tijdens de applicatie scan zullen onze experts een functionele verdiepingsslag maken op uw systeem. Met behulp van onze tools analyseren wij de performance van het systeem als het gaat om:

  • Niet geoptimaliseerde datastromen
  • Niet geoptimaliseerde, vaak in ABAP geschreven, transformaties
  • Periodieke laadprocessen van gegevens
  • Het gebruik van rapportages (query’s, dashboards)

BI Architectuur Scan

De architectuur scan is een belangrijke factor als het gaat om zekerheid en behoud van het rendement in de toekomst. Deze scan op architectuur biedt een kader om uw systeem “future proof ” te maken als het gaat om de schaalbaarheid van uw systeem.

U kunt hierbij denken aan:

  • Nieuwe architectuur richtlijnen, onttrokken uit de praktijk met een balans tussen virtualisatie en opslag
  • Een advies op het inperken van overtollige lagen in het data warehouse zoals dubbele data opslag en/of overtollige bewerkingen

BI Organisatie Scan (optioneel)

BI processen zijn maatwerk en dus is de organisatie scan dit ook. De scan kan variëren tussen het volledig opzetten van een BICC tot het uitrollen van een self-service BI strategie. Uw wensen worden naast onze opgedane ervaring gelegd, zo dat uw een “best of breed” advies krijg. Laat ons uw behoefte weten, en we passen dit toe in een effectief advies!

BEKIJK ONZE BLOGS
Het allerlaatste nieuws lezen over Post Migratie Optimizer? Lees verder op onze blog pagina
GA NAAR BLOG
Maakt u zich geen zorgen. Deze blog gaat niet over de nieuwste Disney film, maar over een “side effect”  waar wij onlangs tegenaan ...
HANA Post Migration Optimizer Het is een bekend fenomeen. Over het algemeen zijn klanten na een implementatie van “SAP BW op HANA” of een ...