Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Datavard bestaat ruim 20 jaar en heeft zich in die tijd ontwikkeld tot DE leverancier van innovatieve software. Datavard levert samen met ons oplossingen voor NLS, migratie (SLO, BW/4HANA), data gebruik en housekeeping. De kennis van Interdobs en de software van Datavard heeft zich in de praktijk meerdere malen bij onze klanten bewezen.

De Datavard software portfolio is breed, Interdobs levert alle vormen aan onze klanten. Een blik in de portfolio:

FitnessTest

De door Gartner bekroonde SAP BW Fitness Test geeft inzicht in hoe uw systeem effectiever en budget efficiënter gebruikt kan worden. Op basis van 70 key indicatoren analyseert de BW Fitness Test uw SAP systeem, worden de sterke en verbeterpunten in kaart gebracht en dit alles vertaald in concrete aanbevelingen waar u direct mee aan de slag kunt!

De resultaten die u kunt verwachten:

 • Uitgebreide As-IS analyse van uw BW systeem
 • Benchmark tegen 300+ andere systemen
 • Inzicht in de data groei

 

 • De kwaliteit van uw data
 • BW/4HANA readiness
 • Mogelijkheden om uw data footprint te verminderen
 • Inzicht in de performance en beveiligingsrisico’s in uw systeem

Insights

Veel organisaties maken gebruik van de standaard BW statistieken om inzicht over het gebruik van het BW systeem te verkrijgen. Hoewel dit zeker bepaalde inzichten oplevert, missen veel organisaties belangrijk inzicht om informatie en rapportages te categoriseren, prioriteren en de kosten van de informatievoorziening te bepalen.

Insights is DataVard’s oplossing voor BW Operational Intelligence door een eigen set systeemstatistieken op te bouwen. Met vooraf gedefinieerde “collectors” helpt Insights u bij de

continue verbetering van uw SAP-systeem door het detecteren van inefficiënties en verbetermogelijkheden op het gebied van performance, data management en het laden van data.

Met Insights krijgt u belangrijk real-time inzicht over het gebruik van uw BW systeem en zult u in staat zijn om belangrijke vragen over de werking ervan te beantwoorden:

 • Welke set van gegevens is het meest belangrijk voor onze gebruikers en wordt het meeste gebruikt?
 • Welke gegevens (en met welk tijdsinterval) worden daadwerkelijk gebruikt en hoe vaak?
 • Hoe is de performance van mijn belangrijkste gegevens?
 • Wordt toepassing “X” nog gebruikt zoals ontworpen?

Met Insights heeft u een geautomatiseerde oplossing die u het echte gebruik van het BW systeem laat zien. Het geeft die inzichten die nodig zijn voor een dataretentie strategie: welke data gebruikt de organisatie echt en welke data kan verwijderd of gearchiveerd worden. Een betere bepaling van uw “cold” data is niet mogelijk. U kunt met facts en figures naar uw business!

De Insights data wordt rechtstreeks getoond in uw BW systeem. Wilt u liever rapporteren via het web? Dit is natuurlijk ook mogelijk. Insights heeft haar eigen Fiori app!

 

Housekeeping

De OutBoard housekeeping oplossing verkleint systeem omvang, verbetert de performance en minimaliseert beheerwerkzaamheden. Alle data in SAP BW vergt efficiënt onderhoud zodat het systeem “schoon” en productief blijft. Statistieken laten zien dat 40% van de data in uw systemen, vervuiling is!

DataVard heeft een geautomatiseerde housekeeping oplossing die:

 • uw database verkleint door onnodige / tijdelijke data te verwijderen
 • de systeem performance versnelt
 • het monitoren en inplannen van housekeeping processen organiseert op één centrale plek
 • De mogelijkheid heeft om een “undelete” van de data te doen mocht iets per ongeluk verwijderd zijn

Uw BW systeem is nog nooit zo fit geweest!