Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Data Archivering: Nearline Storage OutBoard

DataVard OutBoard is een Nearline Storage (NLS) archiveringsoplossing welke u in staat stelt grip te houden op databasegroei en operationele kosten.

DataVard OutBoard™ is 100% SAP gecertificeerd en werkt zowel op BW AnyDB, BW on HANA en BW/4HANA. Outboard comprimeert data tot wel 95% van de originele omvang en houdt deze data ten allen tijde beschikbaar voor rapportage en ETL (inclusief updates!).

DataVard OutBoard helpt om:

  • de systeem omvang te verkleinen
  • gearchiveerde data (direct) beschikbaar te houden
  • systeem performance te verbeteren (in het bijzonder data loads, backups en recovery
  • uw systeembeheer te vereenvoudigen
  • operationele inspanning en kosten te reduceren

 

Hoe het werkt

DataVard OutBoard analyseert de data op basis van leeftijd en relevantie (daadwerkelijk gebruik) en slaat SAP BW data op in Nearline Storage (NLS). Dagelijks gebruikte business data blijft in de online database, terwijl oude en niet gebruikte data gearchiveerd wordt.

Meerdere opslag mogelijkheden

Voor zeer grote, en op SAP HANA gebaseerde systemen, kunnen de infrastructuur en licenties kosten belangrijke drivers zijn om data buiten de bestaande database op te slaan. Outboard beperkt zich niet tot SAP opslag media, maar ondersteund vele opslagsystemen. Een aantal voorbeelden:

  • Apache Hadoop
  • Elke SAP gecertificeerde DBMS (Oracle DB, IBM DB/2, MS SQL, MaxDB, ASE)
  • File / Cloud gebaseerde opslag (zoals Netapp, EMC, S3, Redshift)
  • SAP Sybase IQ

 

Zo kunt u vaak gebruik maken van reeds bestaande opslag in uw landschap, zonder extra kosten!