Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Met de komst van de innovatieve en krachtige HANA technologie onder de transactionele SAP applicaties horen we vaak dat de bestaande SAP Datawarehouses achterhaald zijn. Of zelfs in de overtreffende trap: het hele concept en nut van een data warehouse voor een organisatie wordt dood verklaard.

Deze redenering is begrijpelijk maar veel te voorbarig. Zaken als data integratie, data harmonisatie en het (goed) opbouwen en opslaan van historie zijn géén activiteiten die een transactioneel bronsysteem snel over zal kunnen nemen van een goed opgezet data warehouse. Het datawarehouse zal dus als enige daadwerkelijk een totaaloplossing voor hoge kwaliteit van informatie kunnen bieden, en is dus zeker niet dood.

Daarbij komt dat SAP veel vernieuwingen heeft doorgevoerd in haar data warehouse producten. Grofweg biedt SAP drie verschillende SAP HANA Data Warehouse aanvliegroutes:

  1. De SAP BW applicatie met geïntegreerde data warehouse componenten van BW/4HANA;
  2. Een mixed approach waarin de SAP BW applicatie wordt verrijkt met veelal ‘virtueel modelleren’ binnen native HANA;
  3. Een volledige native HANA SQL datawarehouse aanpak met “open & loosely coupled” componenten die uitwisselbaar zijn met standaarden uit de markt. Met in het epicentrum de SAP HANA Data Warehousing Foundation.

Ongeacht de verschijningsvorm van het SAP HANA Data Warehouse hebben de opties gemeen dat zij een duidelijke rol innemen binnen het IT landschap. Ook náást – en aanvullend op – een SAP S/4HANA bronsysteem of welk ander transactioneel systeem dan ook.

De mogelijkheden van SAP S/4HANA en met name S/4HANA Analytics zal er wel voor zorgen dat “single source” operationele rapportages niet langer in data warehouses gerealiseerd hoeven te worden. Het S/4HANA bronsysteem is uitstekend uitgerust om deze informatievragen van een antwoord te voorzien.

In de doorontwikkeling van SAP BW/4HANA  is goed terug te zien dat SAP inzet op structurele wendbaarheid van het data warehouse. Door het innoveren en uitbouwen van de pijlers: Simplicity, Openness, Modern Interface en High Performance. Hierdoor worden BI professionals in staat gesteld om hun business gebruikers steeds sneller en breder te ondersteunen.

Met de grote diversiteit aan mogelijke technische configuraties wordt het steeds belangrijker om een juiste, klant specifieke oplossingsrichting en roadmap te bepalen De specifieke klantsituatie, ambities, budgetten, kennis en resources en reeds gemaakte architectuurkeuzes spelen daarbij een grote rol. Een uitdagende puzzel waarin het helpt om de impact van bepaalde keuzes vóóraf te doorgronden en bespreken. Een kolfje naar onze hand en daarom helpen en begeleiden we u graag verder.