Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Met de komst van de in-memory HANA technologie is het SAP Data Warehouse landschap fors verbreed. Met de SAP Data Warehousing Foundation kunnen klanten tegenwoordig een volledig SQL Data Warehouse inrichten en draaien op het HANA platform.

Dit alternatief voor SAP Business Warehouse (BW/4HANA) biedt BI specialisten een andere balans tussen integratie en flexibiliteit. Bij het SQL Data Warehouse ligt het accent voornamelijk op flexibiliteit en op de mogelijkheden om een data warehouse op te zetten vanuit verschillende (open standaard) componenten. Uiteraard herkent een SAP kenner bepaalde componenten en concepten uit de BW wereld, maar de uitwisselbaarheid met open standaard (lees: non-SAP) componenten is groot.

De HANA Data Warehousing Foundation biedt de basis voor het SQL Data Warehouse. Door middel van de SAP WEB IDE kunnen (virtuele) tabellen, native DataStore Objects en bijbehorende flow graphs en calculation views gebouwd worden. De laadprocessen worden ingeregeld en uitgevoerd via task chains.

Met de komst van de in-memory HANA technologie is het SAP Data Warehouse landschap fors verbreed. Met de SAP Data Warehousing Foundation kunnen klanten tegenwoordig een volledig SQL Data Warehouse inrichten en draaien op het HANA platform. Dit alternatief voor SAP Business Warehouse (BW/4HANA) biedt BI specialisten een andere balans tussen integratie en flexibiliteit. Bij het SQL Data Warehouse ligt het accent voornamelijk op flexibiliteit en op de mogelijkheden om een data warehouse op te zetten vanuit verschillende (open standaard) componenten. Uiteraard herkent een SAP kenner bepaalde componenten en concepten uit de BW wereld, maar de uitwisselbaarheid met open standaard (lees: non-SAP) componenten is groot.

Een dergelijk native HANA SQL Data Warehouse (SQL DWH) maakt het tevens mogelijk om agile ontwikkelingen door te voeren. Het SQL DWH kent containers waarin ontwikkelaars het SQL DWH ontwikkelen in hun eigen afgeschermde gebied. De code moet vervolgens ergens opgeslagen worden op een manier die de snelheid van het agile ontwikkelen omarmt. Dit kan bijvoorbeeld met GIT – een vrij gedistribueerd versiebeheersysteem – waarin code gedeeld wordt tussen containers en dus tussen verschillende ontwikkelaars. Iedere GIT-werkmap bevat de volledige repository met een compleet historisch overzicht. De snelheid van het geïsoleerd kunnen ontwikkelen aan de “design time”-objecten maakt de integratie naar het bijbehorende “run time”-object wel iets lastiger. Al maakt GIT dit middels het “branching” concept en de synchronisatie keuze door ontwikkelaars wel eenvoudiger.

Spreekt de flexibiliteit van het SQL Data Warehouse u aan én schrikt de wereld van “Open & loosely coupled” u niet af, dan is Interdobs u graag van dienst bij het maken van keuzes en het realiseren van deze SAP Data Warehouse variant.