Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

De tijden waarin een bedrijfsbreed datawarehouse de enige bron van informatie is ligt al lang achter ons. Organisaties zijn op zoek naar manieren om tegemoet te komen aan hun behoefte om alle relevante interne en externe informatiebronnen on-premise of in de cloud op een effectieve en efficiënte manier te kunnen combineren en visualiseren. Zonder dat dit gepaard gaat met de traditionele doorlooptijden en investeringen van traditionele on-premise Enterprise Information Management en Business Intelligence oplossingen.

 

SAP Analytics Cloud

Met SAP Analytics Cloud heeft SAP een product ontwikkeld dat aan deze behoefte tegemoetkomt: Eén cloud-gebaseerde SaaS-oplossing (Software-as-a-Service) voor zowel Business Intelligence, Predictive Analytics en Planning. Feitelijk het beste van twee werelden: een oplossing die de gebruiker in staat stelt om bestaande databronnen te combineren, maar de business ook de flexibiliteit geeft om eigen data toe te voegen en om visualisaties te creëren.

SAP Analytics Cloud levert één platform met één interface waarmee de gebruiker, via de webbrowser, alle bestaande Analytics activiteiten – die we kennen van de SAP BusinessObjects BI-applicaties – kan uitvoeren. De omgeving is volledig nieuw ontwikkeld als Cloudapplicatie waardoor maximaal geprofiteerd kan worden van de schaalbaarheid.

Zoals gezegd is SAP Analytics Cloud een SaaS-product. Dit betekent dat SAP onder andere verantwoordelijk is voor de beschikbaarheid, schaalbaarheid, security en het onderhoud/updaten van uw SAP Analytics Cloud omgeving. In tegenstelling tot uw interne IT-omgeving is SAP in staat om binnen enkele dagen of soms uren gebruikers via een browser toegang te geven, zonder het installeren van software. Daarnaast biedt het pay-per-use model het voordeel van lage instapkosten versus grotere investeringen in een on-premise SAP BusinessObjects BI-oplossing.

Maar wanneer is SAP Analytics Cloud nu voor mijn organisatie interessant en het overwegen waard? Is uw organisatie op zoek naar een SaaS BI-oplossing van SAP dan is de keuze eenvoudig. Heeft u echter al een investering gedaan in een on-premise BusinessObjects BI-platform dan is het niet zo evident. Als key use cases zien we momenteel organisaties die:

  • Gebruik maken van SAP Cloud producten zoals SuccessFactors, Hybris C4C, Concur, Fieldglass, Salesforce.com, etc. SAP Analytics Cloud biedt connectiviteit naar deze producten zodat de business in staat is om één geïntegreerd overzicht te creëren.
  • Gebruik maken van HANA Cloud Platform (HCP): SAP Analytics Cloud is de omgeving voor het ontsluiten van uw agile datamarts in de Cloud, bijvoorbeeld voor IoT (Internet of Things) projecten.
  • Investeren in de ‘Digital Transformatie’: doel hiervan is om (near) real-time inzicht te verschaffen door bijvoorbeeld gebruik te maken van de SAP Digital Boardroom, zowel voor C-level management, maar ook voor op de werkvloer. Transparantie is hierbij het sleutelwoord. Middels SAP Analytics Cloud wordt het mogelijk om al uw investeringen in SAP samen te voegen in één product.

Om uw bestaande on-premise investeringen blijvend te laten renderen zet SAP in op hybride combinaties tussen bestaande on-premise SAP BusinessObjects BI-omgevingen inclusief Planning en Predictive Analytics en SAP Analytics Cloud. Voorwaarde voor dit hybride model is dat dashboards, applicaties, rapportages, etc. zowel in de Cloud als on-premise beschikbaar zijn en ontwikkeld kunnen worden. Om dit te realiseren zet SAP in de op de zogeheten ‘Interoperability’. Het ontsluiten van SAP Analytics Cloud met SAP Analysis Office is hiervan een voorbeeld .

Een ander voorbeeld is de SAP Analytics Hub. Dit product dient als de Cloud portal waarbij de gebruiker vanaf één centrale plek toegang krijgt tot al zijn Analytic content, zowel on-premise als Cloud-based. Maar waarom is dit product nu zo interessant? De SAP Analytics Hub kan er wel eens voor gaan zorgen dat klanten, die zeer waarschijnlijk geïnvesteerd hebben in een on-premise SAP BusinessObjects Enterprise Intelligence omgeving en licenties, in groten getale de stap gaan zetten richting SAP Analytics Cloud. Immers indien de SAP Analytics Hub de verzamelplaats wordt voor alle Analytic content maakt het niet meer uit met welke applicatie deze content is ontwikkeld. En vervalt dus ook de noodzaak om bestaande content zoals Web Intelligence rapporten, Design Studio applicaties of Lumira storys die dagelijks waarde toevoegen in uw processen opnieuw te bouwen. Uw gebruikers willen immers graag één portal gebruiken en het herbouwen van content levert nou niet direct de beste return on investment cijfers in uw projecten portfolio.

In onze visie is SAP Analytics Cloud op de SAP BI roadmap de stip op de horizon. Dit wordt onderstreept door de ontwikkelkracht die SAP achter SAP Analytics Cloud heeft ingezet. Iedere 2 weken komen updates (waves) uit met nieuwe functionaliteit.

Als Interdobs zijn we onder de indruk van de mogelijkheden en ontwikkelingen van SAP Analytics Cloud in de afgelopen periode en de roadmap. Bent uw geïnteresseerd om meer te weten te komen over deze SaaS-oplossing van SAP of wilt u graag een demo, neem dan contact met ons op!

Bekijk onze blogs
Het allerlaatste nieuws lezen over SAP Analytics Cloud? Lees verder op onze blog pagina
Ga naar blog
Komend weekend is het weer zover. SAP rolt de laatste nieuwe versie uit van SAP Analytics Cloud, te weten: Q3 2019. Volledig automatisch ...

SAP Analytics Cloud Analytics Designer is de nieuwe cloud-based dashboard tool binnen SAP Analytics Cloud (SAC) waar SAP z