Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

SAP Analytics Cloud: De top 5 ‘features’ in de Q3 2019 release!

Komend weekend is het weer zover. SAP rolt de laatste nieuwe versie uit van SAP Analytics Cloud, te weten: Q3 2019. Volledig automatisch wordt de tenant (zo heet een Cloud systeem) voorzien van de laatste functionaliteiten zonder dat u als klant er iets voor hoeft te doen.

Nu zit zo’n kwartaal release vol met nieuwe functionaliteit, eigenlijk te veel om op te noemen. Met deze blog proberen we u in een paar minuten bij te praten.

Search to Insight voor BW en S/4 HANA live modellen

Met Search to Insight heeft SAP de mogelijkheid geïntroduceerd om vragen te stellen aan je data door simpel in te typen wat je wil weten en SAP Analytics Cloud geeft antwoorden met behulp van visualisaties.

In deze release is de functionaliteit uitgebreid waarbij het ook toepasbaar is op live BW en S/4 HANA-modellen. Even indexeren en klaar. Daarnaast heeft SAP ook de UI herzien waardoor het nog intuïtiever wordt om vragen te stellen. De functie is altijd beschikbaar en visualisaties kunnen direct worden toegevoegd aan stories.

Uitgebreide ondersteuning voor Live Blending

Het kunnen combineren van data uit verschillende bronnen is essentieel om tegemoet te komen aan de self-service scenario’s die leven in uw organisatie. In de 2019 Q3 release heeft SAP de functies uitgebreid waarbij je nu meerdere live BW-modellen uit dezelfde of verschillende systemen eenvoudig kunt combineren.

Daarnaast kan je nu ook lokale bestanden importeren en combineren met live BW-modellen evenals het opties voor HANA SDI of browser-based blending.

Kortom, SAP heeft het aantal use cases voor blending flink uitgebreid en blijft innoveren om meer scenario’s te ondersteunen.

Dynamische tijd filters in stories

Het eenvoudig kunnen filteren op tijdsdimensies en nog dynamisch ook. Het kan nu met de Q3 2019 release van SAP Analytics Cloud.

Hoeveel tijd heeft u niet gespendeerd in projecten om calculaties te maken op basis van tijdsperioden? Is niet meer nodig met SAP Analytics Cloud! De out-of-the-box functies maken het coderen of creëren van nieuwe ingeperkte meetwaarden overbodig. Je kan zelf de offset bepalen.

Analytics Designer: Data Analyzer

Tijdens de Q2 realease heeft u kennis kunnen maken met de Analytics Designer als opvolger van Lumira Designer en daarvoor Design Studio om applicaties te maken binnen SAP Analytics Cloud. In deze release heeft SAP de terugkeer van de Data Analyzer aangekondigd. Met deze ready-to-run applicatie kunt uw eenvoudig data uit SAP BW query’s analyseren zonder eerst een model te hoeven maken.

Door eenvoudig dimensies en meetwaarden toe te voegen en te filteren krijgt u snel en eenvoudig antwoorden op uw vragen, gewoon in SAP Analytics Cloud.

Introductie van Featured Files.

Ook moeite om bepaalde content onder de aandacht te brengen van uw beoogde doelgroep? Blijft het gebruik achter? Met de introductie van featured files kun je stories en applicatie nu onder de aandacht brengen door deze te delen met teams. Ieder lid van een team krijgt deze direct te zien in het startscherm van SAP Analytics Cloud.

Mocht uw meer willen weten over de laatste SAP Analytics Cloud release neem dan contact met ons op!