Proposities & Services

WE VALUE CRAFTSMANSHIP, KNOWLEDGE & SERVICE

We bieden advies, beheer en projectondersteuning op alle SAP Business Intelligence producten, van SAP Analytics Cloud, SAP Datasphere en SAP BW tot BW/4HANA en native HANA. Het vakmanschap van onze consultants gecombineerd met de juiste aanpak en mentaliteit maken het verschil voor onze klanten. Daarnaast bieden we voor onze klanten ook nog enkele specifieke Interdobs proposities die hieronder worden beschreven.

Data Warehouse Edge

Op basis van je eigen KPI’s de juiste beslissingen en acties nemen om je organisatie efficiënter en productiever te maken? Met behulp van Data Warehouse Edge, gebaseerd op het SAP Business Technology Platform, kan dat.   

 

Werk jij met SAP S/4HANA en mis je gegevens die je nodig hebt om snel besluiten en acties te nemen om je organisatie efficiënter en productiever te maken? Wil je een oplossing waarmee je gegevens uit SAP S/4HANA en andere externe bronnen, zoals Excel, in één dashboard kunt weergeven?

 

Data Warehouse Edge helpt je bij het verbeteren van besluitvorming op het gebied van financiën, handel en operaties, door real-time zichtbaarheid van gegevens via op maat gemaakte dashboards uit SAP Analytics Cloud.

 

Voordelen Data Warehouse Edge

  • Eigen dashboards samenstellen, waardoor belangrijke KPI’s, zoals quick en current ratio’s, werkkapitaal, operationele cashflow, EBITDA, Return on Equity en meer, in één enkel dashboard zichtbaar zijn.
  • In één oogopslag inzicht in de financiële situatie van je organisatie
  • Ontdek trends en doe voorspellingen op basis van real-time gegevens van productie-, financiële en logistieke afdelingen.
  • Verdiep je vanuit high-level KPI’s in onderliggende gegevens in Excel via de Analysis for Office plug-in.
  • Geen gedoe meer met meerdere datasets die tegelijkertijd door de organisatie zweven.
  • Zeer betaalbaar. Het is tot 50% goedkoper dan de prijzen van bestaande data warehouses.

 

Til je data en organisatie vandaag nog naar het volgende niveau met Data Warehouse Edge. Vraag nu een live demo van Quinso en Interdobs aan.

sap-analytics-cloud

Lees meer over Data Warehouse Edge

bw4

Getting started with SAP Datasphere

SAP Datasphere is het ‘next generation data warehouse’ van SAP. Het brengt data en analytics samen in een cloudoplossing die functies voor data-integratie, database, datawarehousing en analytics omvat. Deze software-as-a-service (SaaS) oplossing is door SAP gebouwd op de SAP HANA Cloud database. Sinds de eerste versies groeit de functionaliteit  gestaag en wordt de datawarehousing functionaliteit steeds rijker.

 

Datasphere is een uitstekend verlengstuk voor SAP Analytics Cloud (SAC) en S/4HANA. We zien dat bij onze S/4HANA klanten zonder BW systeem dat Datasphere een uitstekende oplossing is. Ook het uitbreiden van SAC met extra modellering en het bieden van “self service data modellering” zit in de “sweet spot” van Datasphere.

 

Voor SAP klanten met een ERP en BW omgeving biedt Datasphere ook mogelijkheden. Deze klanten hebben vaak al een data warehouse met een schat aan gegevens. Een logisch vraag voor hen is dan ook: “wat de juiste manier is om te starten met Datasphere?”. Natuurlijk is daar geen eenduidig antwoord op omdat elk bedrijf anders is en omdat er grote verschillen zijn in de bestaande data warehouse en analytics omgevingen. Maar er gloort licht aan de horizon!

 

Interdobs kan u helpen met uw Datasphere omgeving. Think Big, Start Small biedt vaak een goed houvast. We nemen onze klanten bij de hand, bepalen gezamenlijk de toekomstige architectuur en de roadmap om daar te komen. Natuurlijk zijn trainingen van uw interne medewerkers en het uitvoeren van een Proof of Concept vaak belangrijk ingrediënten van de aanpak.

 

Maar er is meer! Ook met de migratie naar de BW Bridge kan Interdobs helpen. Onze BW Bridge Optimizer maakt het mogelijk om de impact naar de BW Bridge snel en accuraat te bepalen. Wij maken gebruik van onze eigen ontwikkelde toolkit in combinatie met standaard SAP software om snel een accurate inschatting te maken. Geen verrassingen achteraf!

 

Zie onze webinar samen met SAP voor meer details:

Lees meer over Datasphere

SAC Services

SAP Analytics Cloud (SAC) is het nieuwe vlaggenschip in het SAP BI portfolio van SAP. En dat is niet zonder reden! Met SAC biedt SAP een best of breed SaaS (Software as a Service) oplossing die toegang geeft tot alle ‘Enterprise Analytics’. Daarnaast wordt SAC ook als ’embedded rapportage engine’ meegeleverd met andere Cloud oplossingen van SAP als SuccessFactors, S/4HANA Cloud, FieldGlass, C4C en Ariba. Met SAP Datasphere als aanvulling op het BI Cloud portfolio heeft SAP grote stappen gezet om zowel de eindgebruikers als de IT afdeling te bedienen met ‘state of the art analytics’.

 

Interdobs heeft diverse services ontwikkeld om SAC, zowel technisch als organisatorisch, goed en gecontroleerd te implementeren bij onze klanten. Denk hierbij onder andere aan onze uitgebreide SAC trainingen en best practices document met tips en tricks uit de praktijk!

sap-analytics-cloud

Lees meer over SAC

Icon Platform 220x220

BW/4HANA conversie en migratie – “Slim migreren”

BW/4HANA is het ‘next generation on-premise data warehouse’ van SAP. Het is onder de motorkap een wezenlijk ander product dan BWonHANA, snel, agile en klaar voor de toekomst! Interdobs heeft een duidelijke visie voor de migratie naar BW/4HANA. Dit doen wij door middel van een aantal vooraf  gedefinieerde stappen:

 

  1. Een analyse van het gebruik van uw huidige BW oplossing met behulp van de Interdobs Readiness Check. Door middel van deze analyse kunnen we de impact van de migratie goed inschatten.
  2. Bepalen van redundante data in uw BW landschap om de migratie zo schoon mogelijk uit te voeren.
  3. Een “spot on” sizing inschatting van zowel de HANA database als eventueel ook een NLS archiveringsstrategie. U betaalt hierdoor nooit te veel voor uw HANA omgeving.
  4. Het bepalen van de ideale nieuwe BI architectuur met behulp van onze Architectuur optimalisatie methodiek. U kunt hierbij denken aan minder lagen in het data warehouse, HANA AMDP geoptimaliseerde transformaties en concreet advies over de nieuwste modelleringstechnieken.

 

Een duidelijk beeld van het beste transitie pad, de voor- en nadelen van de diverse opties en een accurate kosten inschatting!

 

Natuurlijk is het ook mogelijk een training voor gevorderden te verzorgen. Onze eigen training geeft alle “ins and outs” hoe het beste uit BW/4HANA te halen. Zo wordt onder andere het gebruik van AMDP scripts behandeld en het gebruik van de nieuwe objecten. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook trainingen om het beste uit SAP Analytics Cloud en Analysis for Office te halen!

Lees meer over BW/4HANA

s4hana-impact-scan

S/4 impact scan op BW

S/4HANA brengt ongekende mogelijkheden voor operationele rapportage! Echter, hoe ga je om met de vraag naar historische data en hoe combineer je de S/4HANA gegevens met data uit andere bronsystemen? Inderdaad, het ‘good old data warehouse’ heeft nog steeds een belangrijke plaats in de applicatie architectuur. En, bij een migratie van SAP ECC naar S/4HANA behoeft dit extra aandacht. Diverse rapportages werken mogelijk niet meer vanwege gewijzigde extractoren. Verder biedt de migratie een mooi moment om te bepalen welke rapportages verplaatst kunnen worden vanuit het data warehouse naar, je nieuwe, operationele S/4 omgeving.

 

Aan de hand van onze bewezen ‘S/4 impact scan’, nemen we je bij de hand om te komen tot een optimale aanpak. Ons uitgangspunt is om invulling te geven aan de informatiebehoefte met de bestaande en nieuwe mogelijkheden van de SAP applicaties.

 

Naast de impact op BW is de impact op S/4HANA ook groot. Wij hebben voor onze klanten diverse uitbreidingen op embedded Analytics gedaan en weten hoe CDS views en Analytical queries zo goed mogelijk te implementeren. Ook hebben wij een brede catalogus opgebouwd met veel gebruikte CDS uitbreidingen zodat een vliegende start gemaakt kan worden!

Lees meer over S/4 impact

Post Migration Optimizer

Natuurlijk heeft ook een BW/4HANA (en een BWonHANA) systeem onderhoud nodig. Wij stoppen daarom ook niet na de implementatie, maar zorgen er voor dat uw HANA investering gewaarborgd blijft, ook na go-live. Voor de optimalisatie van HANA maken wij gebruik van onze eigen ontwikkelde “Post Migration Optimizer” die al bij vele klanten een positief resultaat heeft opgeleverd. De PMO scan kan afgenomen worden als een abonnement, waarbij ons BI-team u elke 6 of 12 maanden komt bezoeken.

pmo

Lees meer over PMO

Graag in gesprek over wat Interdobs voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op