Proposities & Services

WE VALUE CRAFTSMANSHIP, KNOWLEDGE & SERVICE

We bieden advies, beheer en projectondersteuning op alle SAP Business Intelligence producten, van SAP Analytics Cloud, Data Warehouse Cloud, SAP BW, BW/4HANA tot DataHub en native HANA. Het vakmanschap van onze consultants gecombineerd met de juiste aanpak en mentaliteit maken het verschil voor onze klanten. Daarnaast bieden we voor onze klanten ook nog enkele specifieke Interdobs proposities die hieronder worden beschreven.

bw4

BW/4HANA conversie en migratie – “Slim migreren”

BW/4HANA is het ‘next generation on-premise data warehouse’ van SAP. Het is onder de motorkap een wezenlijk ander product dan BWonHANA, snel, agile en klaar voor de toekomst! Interdobs heeft een duidelijke visie voor de migratie naar BW/4HANA. Dit doen wij door middel van een aantal vooraf  gedefinieerde stappen:

 

  1. Een analyse van het gebruik van uw huidige BW oplossing met behulp van de Interdobs Readiness Check. Door middel van deze analyse kunnen we de impact van de migratie goed inschatten.
  2. Bepalen van redundante data in uw BW landschap om de migratie zo schoon mogelijk uit te voeren.
  3. Een “spot on” sizing inschatting van zowel de HANA database als eventueel ook een NLS archiveringsstrategie. U betaalt hierdoor nooit te veel voor uw HANA omgeving.
  4. Het bepalen van de ideale nieuwe BI architectuur met behulp van onze Architectuur optimalisatie methodiek. U kunt hierbij denken aan minder lagen in het data warehouse, HANA AMDP geoptimaliseerde transformaties en concreet advies over de nieuwste modelleringstechnieken.

 

Een duidelijk beeld van het beste transitie pad, de voor- en nadelen van de diverse opties en een accurate kosten inschatting!

 

Natuurlijk is het ook mogelijk een training voor gevorderden te verzorgen. Onze eigen training geeft alle “ins and outs” hoe het beste uit BW/4HANA te halen. Zo wordt onder andere het gebruik van AMDP scripts behandeld en het gebruik van de nieuwe objecten. Daarnaast hebben wij natuurlijk ook trainingen om het beste uit SAP Analytics Cloud en Analysis for Office te halen!

Lees meer over BW/4HANA conversie en migratie

SAC Services

SAP Analytics Cloud (SAC) is het nieuwe vlaggenschip in het SAP BI portfolio van SAP. En dat is niet zonder reden! Met SAC biedt SAP een best of breed SaaS (Software as a Service) oplossing die toegang geeft tot alle ‘Enterprise Analytics’. Daarnaast wordt SAC ook als ‘embedded rapportage engine’ meegeleverd met andere Cloud oplossing van SAP als SuccessFactors, S/4HANA Cloud, FieldGlass, C4C en Ariba. Met SAP Data Warehouse Cloud als aanvulling op het BI Cloud portfolio heeft SAP grote stappen gezet om zowel de eindgebruikers als de IT afdeling te bedienen met ‘state of the art analytics’.

 

Interdobs heeft diverse services ontwikkeld om SAC, zowel technisch als organisatorisch, goed en gecontroleerd te implementeren bij onze klanten. Denk hierbij onder andere aan onze uitgebreide SAC trainingen en best practices document met tips en tricks uit de praktijk!

sap-analytics-cloud

Lees meer over SAC

s4hana-impact-scan

S/4 impact scan op BW

S/4HANA brengt ongekende mogelijkheden voor operationele rapportage! Echter, hoe ga je om met de vraag naar historische data en hoe combineer je de S/4HANA gegevens met data uit andere bronsystemen? Inderdaad, het ‘good old data warehouse’ heeft nog steeds een belangrijke plaats in de applicatie architectuur. En, bij een migratie van SAP ECC naar S/4HANA behoeft dit extra aandacht. Diverse rapportages werken mogelijk niet meer vanwege gewijzigde extractoren. Verder biedt de migratie een mooi moment om te bepalen welke rapportages verplaatst kunnen worden vanuit het data warehouse naar, je nieuwe, operationele S/4 omgeving.

 

Aan de hand van onze bewezen ‘S/4 impact scan’, nemen we je bij hand om te komen tot een optimale aanpak. Ons uitgangspunt is om invulling te geven aan de informatiebehoefte met de bestaande en nieuwe mogelijkheden van de SAP applicaties.

 

Naast de impact op BW is de impact op S/4HANA ook groot. Wij hebben voor onze klanten diverse uitbreidingen op embedded Analytics gedaan en weten hoe CDS views en Analytical queries zo goed mogelijk te implementeren. Ook hebben wij een brede catalogus opgebouwd met veel gebruikte CDS uitbreidingen zodat een vliegende start gemaakt kan worden!

Lees meer over S/4 impact

Post Migration Optimizer

Natuurlijk heeft ook een BW/4HANA (en een BWonHANA) systeem onderhoud nodig. Wij stoppen daarom ook niet na de implementatie, maar zorgen er voor dat uw HANA investering gewaarborgd blijft, ook na go-live. Voor de optimalisatie van HANA maken wij gebruik van onze eigen ontwikkelde “Post Migration Optimizer” die al bij vele klanten een positief resultaat heeft opgeleverd. De PMO scan kan afgenomen worden als een abonnement, waarbij ons BI-team u elke 6 of 12 maanden komt bezoeken.

pmo

Lees meer over PMO

Graag in gesprek over wat Interdobs voor uw bedrijf kan betekenen?

Neem contact op