INTERDOBS NIEUWS UPDATE APRIL 2023

INTERDOBS NIEUWS UPDATE APRIL 2023

2023 is weer begonnen en met een volle bak energie zijn we het nieuwe jaar gestart. Daarom staat deze nieuwsbrief weer vol met interessante blogs.

SAP Datasphere is de volgende generatie van SAP Data Warehouse Cloud. Het “oude”, vertrouwde DWC maar met nieuwe mogelijkheden die data discovery, modeling en data distributie verbeteren. Ronald Konijnenburg gaat dieper in op enkele van de nieuwe SAP Datasphere-mogelijkheden.

Waarom de SAP BW Bridge in SAP Datasphere cruciaal is voor on-premise SAP BW-klanten en hoe Interdobs de migratie naar de cloud vereenvoudigt!? Ronald Konijnenburg vertelt er alles over.

Erik van Winden is eens voor de nieuwe functionaliteit gaan zitten waarbij het niet alleen mogelijk is om data uit Data Warehouse Cloud (DWC) te gebruiken in SAP Analytics Cloud (SAC), maar ook om data uit SAC terug te halen in DWC. In zijn blog deelt hij zijn bevindingen.

Wat als ik ChatGPT zou kunnen combineren met een Jupyter-notebook en HANA? Zou ik het kunnen gebruiken als de ETL van de toekomst? Stel het gewoon een vraag en kijk of het de resultaten kan verzamelen en terugschrijven naar HANA, zodat ik het kan gebruiken voor verdere verwerking en rapportage. Ronald Konijnenburg, nieuwsgierig als hij is, neemt je mee op reis in zijn zoektocht naar het antwoord op deze vragen.

En last but not least zijn we ontzettend blij dat Sergio Rahman en Jef Baeyens het Interdobs team zijn komen versterken.

Wij wensen je veel lees plezier!

Waarom de SAP BW Bridge in SAP Datasphere cruciaal is voor on-premise SAP BW-klanten en hoe Interdobs de migratie naar de cloud vereenvoudigt!

De overstap naar de cloud is in de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar een betere, flexibelere en kostenefficiëntere infrastructuur. Voor on-premise SAP BW-klanten is de SAP BW Bridge in SAP Datasphere een belangrijke oplossing om deze overgang te vergemakkelijken. Er hoeft geen dure BW/4HANA licentie afgenomen te worden, maar er kan simpelweg een maandelijks bedrag betaald worden voor de gebruikte service.

Ronald Konijnenburg bespreekt in zijn blog de voordelen van de SAP BW Bridge en hoe Interdobs een gespecialiseerde propositie biedt om de migratie naar de cloud te vereenvoudigen. Lees Ronald zijn blog.

SAP planning using SAP Data Warehouse Cloud and SAP Analytics Cloud

Collega Erik van Winden deelt zijn eerste bevindingen in het gebruik van de functionaliteit waarbij het niet alleen mogelijk is om data uit Data Warehouse Cloud (DWC) te gebruiken in SAP Analytics Cloud (SAC), maar ook om data uit SAC terug te halen in DWC.

De casus betreft het bouwen van een SAC-planningsmodel gebouwd, waarbij budgetgegevens voor volgend jaar moeten worden afgeleid van werkelijke waarden die afkomstig zijn van SAP ECC/S4HANA. Lees Erik zijn bevindingen.

ChatGPT, SAP HANA and Jupyter notebooks, a match made in heaven!

Sinds Ronald Konijnenburg ChatGPT tegenkwam is hij vol ontzag. Voor degenen onder u die niet weten wat het is: ChatGPT, wat staat voor Chat Generative Pre-trained Transformer, is een chatbot ontwikkeld door OpenAI. ChatGPT is gebouwd bovenop OpenAI’s GPT-3.5-familie van grote taalmodellen en is verfijnd met zowel begeleide als versterkende leertechnieken. Kortom, het is verdomd slim en geeft een kijkje in de toekomst van AI. ChatGPT is getraind met miljoenen datasets en kan op elke mogelijke vraag antwoord geven. ChatGPT communiceert op een gemoedelijke manier. Het dialoogformaat stelt ChatGPT in staat vervolgvragen te beantwoorden, fouten toe te geven, onjuiste uitgangspunten aan te vechten, ongepaste verzoeken af ​​te wijzen en zelfs te coderen.

Wat als ik ChatGPT zou kunnen combineren met een Jupyter-notebook en HANA? Zou ik het kunnen gebruiken als de ETL van de toekomst? Stel het gewoon een vraag en kijk of het de resultaten kan verzamelen en terugschrijven naar HANA, zodat ik het kan gebruiken voor verdere verwerking en rapportage. De use-cases zouden eindeloos zijn. Ronald zijn reis begint.

Welkom bij Interdobs Sergio en Jef

We zijn ontzettend blij dat Sergio Rahman, SAP BW/HANA Consultant, en Jef Baeyens, SAC Planning Consultant, het Interdobs team zijn komen versterken. Welkom heren!

Ben jij toe aan de volgende stap? Neem contact met ons op.

Leon Huijsmans