Waarom de SAP BW Bridge in SAP Datasphere cruciaal is voor on-premise SAP BW-klanten en hoe Interdobs de migratie naar de cloud vereenvoudigt!

Waarom de SAP BW Bridge in SAP Datasphere cruciaal is voor on-premise SAP BW-klanten en hoe Interdobs de migratie naar de cloud vereenvoudigt!

Geinteresseerd in onze algemene blog over SAP datasphere? Klik hier

Introductie

De overstap naar de cloud is in de afgelopen jaren steeds aantrekkelijker geworden voor bedrijven die op zoek zijn naar een betere, flexibelere en kostenefficiëntere infrastructuur. Voor on-premise SAP BW-klanten is de SAP BW Bridge in SAP Datasphere een belangrijke oplossing om deze overgang te vergemakkelijken. Er hoeft geen dure BW/4HANA licentie afgenomen te worden, maar er kan simpelweg een maandelijks bedrag betaald worden voor de gebruikte service.

Pricing calculator

 

De kleinste configuratie is al beschikbaar voor 7700CUs per maand voor een combinatie van Datasphere en BW Bridge!

 

In deze blog bespreken we de voordelen van de SAP BW Bridge en hoe Interdobs een gespecialiseerde propositie biedt om de migratie naar de cloud te vereenvoudigen.

 

De belangrijke rol van de SAP BW Bridge

De SAP BW Bridge fungeert als een naadloze interface tussen het traditionele on-premise SAP BW-systeem en de cloudgebaseerde SAP Datasphere-oplossing. Dit is cruciaal voor on-premise SAP BW-klanten, omdat het hen in staat stelt om hun bestaande data en objecten geleidelijk en veilig naar de cloud over te brengen zonder grote verstoringen in hun bedrijfsprocessen.

Enkele voordelen van de SAP BW Bridge zijn onder andere:

  • Flexibiliteit: De SAP BW Bridge maakt het mogelijk om bestaande data en objecten te integreren met de cloudgebaseerde oplossingen, waardoor bedrijven hun infrastructuur in hun eigen tempo kunnen aanpassen.
  • Kostenefficiëntie: Door de overgang naar de cloud te vergemakkelijken, kunnen bedrijven profiteren van lagere infrastructuur- en onderhoudskosten die gepaard gaan met cloudoplossingen.
  • Schaalbaarheid: De cloud biedt bedrijven de mogelijkheid om hun opslag- en rekenbehoeften snel en eenvoudig op te schalen, wat een groot voordeel is ten opzichte van traditionele on-premise systemen

 

Interdobs en de migratie naar de cloud

Interdobs biedt een geweldige propositie om de migratie naar de cloud te vereenvoudigen. Met onze uitgebreide kennis van SAP-systemen en jarenlange ervaring in het werken met on-premise SAP BW-klanten, hebben wij een gestructureerde aanpak ontwikkeld om de migratie soepel en efficiënt te laten verlopen.

Een van de belangrijkste kenmerken van de Interdobs aanpak is de selectieve migratie van data en objecten. In plaats van een alles-of-niets-benadering te hanteren, identificeert Interdobs eerst welke data en objecten echt belangrijk zijn voor het bedrijf en richt zich vervolgens op het migreren van alleen die elementen naar de cloud. Dit zorgt voor een gerichte en kostenefficiënte migratie, waarbij bedrijven de meeste waarde halen uit hun investering in de cloud.

 

Aan de hand van de Interdobs BW Bridge Optimizer kunnen de objecten voor transfer naar de BW bridge ingevuld worden

 

Niet alleen BW InfoProvider welke gebruikt worden door queries worden geïdentificeerd in onze scan. Zelfs lookup objecten in AMDPs!

 

Conclusie

 

Voor on-premise SAP BW-klanten is de SAP BW Bridge in SAP Datasphere een essentiële oplossing om de overstap naar de cloud te vergemakkelijken en te profiteren van de vele voordelen die cloudoplossingen bieden. Interdobs speelt een cruciale rol in dit proces door hun uitgebreide expertise en gestructureerde aanpak, die gericht is op het migreren van alleen de meest belangrijke data en objecten. Hierdoor wordt de overgang naar de cloud soepeler, efficiënter en kosteneffectiever voor ondernemingen.

 

Door samen te werken met Interdobs kunnen on-premise SAP BW-klanten genieten van een naadloze migratie-ervaring, terwijl ze profiteren van de vele voordelen die de SAP BW Bridge en SAP Datasphere bieden, waaronder:

  1. Verbeterde data-analyse: De migratie naar de cloud biedt bedrijven toegang tot geavanceerde data-analyse tools en mogelijkheden, waardoor ze betere inzichten kunnen verkrijgen en beter onderbouwde beslissingen kunnen nemen.
  2. Betere samenwerking: Cloudoplossingen, zoals SAP Datasphere, stellen teams in staat om samen te werken aan data-analyse, ongeacht hun locatie. Dit verbetert de communicatie en samenwerking tussen teamleden en draagt bij aan een efficiëntere werkomgeving.
  3. Verhoogde beveiliging: Cloudproviders, zoals SAP, bieden geavanceerde beveiligingsmaatregelen om bedrijfsgegevens te beschermen. Door gebruik te maken van de SAP BW Bridge en SAP Datasphere, kunnen ondernemingen profiteren van deze beveiligingsmaatregelen en hun risico op gegevensverlies of -diefstal verminderen.
  4. Eenvoudiger beheer: Het beheer van cloudoplossingen is vaak eenvoudiger en minder tijdrovend dan het onderhouden van on-premise systemen. Dit betekent dat IT-teams meer tijd kunnen besteden aan het ondersteunen van kernbedrijfsprocessen en innovatie.

 

Concluderend, de SAP BW Bridge in SAP Datasphere is een cruciale oplossing voor on-premise SAP BW-klanten die hun infrastructuur willen moderniseren en profiteren van de voordelen van de cloud. Door samen te werken met Interdobs, kunnen bedrijven een soepele en kosteneffectieve migratie ervaren die hen helpt de waarde van hun data te maximaliseren en hun bedrijfsresultaten te verbeteren!

Ronald Konijnenburg