Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

SAP Lumira 2.0 Kennisevent

Met de echte integratie tussen de Lumira Designer en Lumira Discovery stelt SAP haar klanten in staat om een brug te slaan tussen BI gebruikers en de IT medewerkers. Zo kan een gebruiker die in Lumira Discovery een story board heeft ontwikkeld zijn resultaat met één druk op de knop doorzetten naar de Lumira Designer omgeving waar extra, meer geavanceerde, functionaliteit kan worden toegevoegd. Andersom is het ook mogelijk om Designer Dashboard door te zetten naar de Discovery omgeving. Daar kan dan bijvoorbeeld andere data aan de analyse toe worden gevoegd (denk aan een Excel sheet met concurrentie informatie).

Dit roept ongetwijfeld een aantal vragen bij u op zoals: wat is de impact op mijn bestaande Design Studio dashboards en Lumira stories, hoe vervang ik mijn non SAP dashboards en hoe ziet de toekomst eruit met Lumira 2.0?

Het antwoord op deze vragen verzorgen wij door middel van een SAP Lumira 2.0 Kennisevent. Interdobs collega’s Martijn van Foeken, Xavier Hacking, Dwain Chang en Jeroen van der A hebben zich de laatste jaren bewezen als de experts op dit gebied en delen hun kennis en ervaringen, ook uit het Lumira 2.0 bètaprogramma. Als Interdobs relatie ben je van harte uitgenodigd om op ons kantoor te ’s-Hertogenbosch deel te nemen aan dit gratis kennisevent.

Praktisch
Datum           Woensdag 11 oktober 2017
Locatie          Interdobs, Reitscheweg 47, ’s-Hertogenbosch
Tijdstip         14:30 – 20:00 (inclusief diner)
Toegang       Gratis
Inschrijven    Aanmelden kan tot 6 oktober via onderstaande button

Programma
14.30    Ontvangst en registratie
15.00    Introductie & Keynote
16.00    SAP BusinessObjects Lumira 2.0
16.45    Koffie break
17.00    Demo Lumira 2.0
17.30    Ervaring bij klanten met Lumira 2.0
17.45    Diner met aansluitend borrel

 


SAP Lumira 2.0 – een introductie

14 augustus was het eindelijk zo ver, het langverwachte SAP Lumira 2.0 kwam algemeen beschikbaar voor gebruik. Lumira 2.0 is de opvolger van SAP BusinessObjects Design Studio 1.6 en SAP Lumira 1.31. Inderdaad, beide tools zullen worden samengevoegd in een gecombineerd product. Hoe dit precies zit zullen we in dit artikel bespreken. Uiteraard behandelen we ook alle belangrijke nieuwe features.

Een nieuw fundament
De laatste grote release van SAP BusinessObjects Design Studio 1.6 stamt uit november 2015. Sindsdien zijn er met enige regelmaat service packs uitgegeven, die in enkele gevallen ook daadwerkelijk nieuwe functionaliteit bevatten. Zo zijn bijvoorbeeld vrijwel alle componenten inmiddels m-mode compatible gemaakt, is currency conversion mogelijk en is het generic analysis template behoorlijk verbeterd.

SAP Lumira 1.31 kwam uit in juni 2016, en sindsdien hebben we alleen enkele patches met bugfixes gezien, onder andere om Lumira te laten werken in combinatie met BI Platforms die gebruik maken van SSL.
De lange tijd tussen grote releases met nieuwe functionaliteit is zeker voor wat betreft SAP Lumira een trendbreuk. De reden hierachter is dat voor Lumira 2.0 een compleet nieuw fundament gelegd is, om de tools toekomstvast te houden. De focus van het ontwikkelteam is bewust naar Lumira 2.0 verlegd, waardoor de doorontwikkeling van de twee bestaande tools feitelijk stilgelegd is.

Lumira 2.0 bestaat uit twee client tools en een gezamenlijke backend add-on voor het BI Platform. De client tools zijn Lumira Designer (opvolger van Design Studio 1.6) en Lumira Discovery (opvolger van SAP Lumira 1.31). Beide tools zijn gebouwd op hetzelfde code fundament en kennen een gezamenlijk bestandstype LUMX. Dit betekent dat een document gemaakt in Lumira Discovery, geopend kan worden in Lumira Designer en vice versa. Voordat we verder naar dit scenario gaan kijken, laten we eerst even wat dieper op de beide tools ingaan.

 


Direct een start maken met SAP Lumira 2.0?
Maak kennis met onze Lumira 2.0 Kickstarter