SAP TechEd 2019 – de video update

SAP TechEd 2019 – de video update

De SAP TechEd conferenties in Las Vegas en Barcelona liggen al weer enkele weken achter ons maar we genieten nog steeds na van de grote hoeveelheid interessante SAP BI content die over ons heen is gestort. Er werd veel nieuws gemeld op het vlak van BW4HANA, SAP Analytics Cloud, Data Hub en natuurlijk ook Data Warehouse Cloud. Diverse Interdobs collega’s hebben tijdens TechEd interessante interviews afgenomen met product experts van SAP, ook hebben ze zelf hun ideeën over de laatste SAP BI ontwikkelingen. Dit alles hebben we vastgelegd in 7 korte video’s, hier zijn ze nog een keer.

De Highlights van Ronald Konijnenburg en Martijn van Foeken

In de eerste video geven Ronald Konijnenburg en Martijn van Foeken hun kijk op dag 1 van TechEd Las Vegas. Er is vooral veel nieuws vanuit ‘The Cloud’.

De nieuwtjes rondom SAP Analytics Cloud

2 video’s op het vlak van SAC. Eerst ‘de 3 highlights’ van Xavier Hacking. Verder een presentatie op de showfloor door Martijn van Foeken met Best Practices voor de implementatie van SAP Analytics Cloud.

Naast deze 2 video’s die gericht zijn op het SAC product van SAP hieronder een gesprek tussen Martijn van Foeken en Allan Pym, COO van Apos Systems. Apos is een Interdobs partner die zich al jaren richt op het bouwen van add-ons op de SAP BI oplossingen. Zo hebben ze nu enkele zeer interessante add-ons gemaakt op SAC, onder andere ter ondersteuning van het broadcasten van SAP Analytics Cloud Stories en Monitoring & Analysis functionaliteit bovenop SAC. Voor meer details zie ook: https://www.apos.com/content/apos-well-managed-analytics-solutions.

Data Warehousing met Jascha Kanngießer

Jascha Kanngießer is Product Expert for SAP Data Warehouse Cloud en heeft een achtergrond in de ontwikkeling van SAP BW/4HANA. Michel Blok praat met hem op TechEd Barcelona over de laatste Data Warehousing Ontwikkelingen.

Stefan Hoffmann over Data Warehouse Cloud

Stefan Hoffmann is een SAP veteraan met meer dan 20 jaar ervaring op alle het gehele data warehousing spectrum van SAP. Hij heeft gewerkt in Ontwikkeling, Product Management en Consulting en is nu Product Manager voor SAP Data Warehouse Cloud. Rob Huisman vraagt hem naar zijn kijk op dit product.

En natuurlijk de SAP Data Hub

Een interview van Mike Versteeg met Marc Hartz. Marc is Product Manager bij SAP voor Data Hub en geeft zijn kijk op dit product. Daarnaast nog een video vanaf de Strip in Las Vergas waar Ronald Konijnenburg zijn visie geeft op SAP Data Hub.

Dat waren de Interdobs highlights van TechEd 2019 in beeld. Mocht je meer vragen hebben dan weet je ons te vinden.

Leon Huijsmans