Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Wanneer je met de huidige bril kijkt naar de doelarchitectuur van SAP in het BI Analytics en Data domein, dan valt vooral de ogenschijnlijke eenvoud op: een brede SAP Analytics laag waar zowel operationele analytics (Embedded Analytics) als analyses in de tijd in de volle breedte en what-if scenario’s doorgerekend kunnen worden (Strategic Analytics). Daar onder de databronnen S/4HANA en BW/4HANA (als datawarehouse oplossing boven eventuele non-SAP bronnen) en beide worden ondersteund door de krachtige HANA database technologie.

Hoe anders is de aanblik van de huidige SAP landschappen bij organisaties in de praktijk niet? Een wirwar van interfaces, extracties en (legacy)systemen waaruit data bij elkaar wordt gebracht. Ondersteuning aan Self Service initiatieven die onder management druk hebben geleid tot ‘gaten’ en aftakkingen in de zorgvuldig ingebouwde BI architectuur principes (zoals LSA en LSA++). De opkomst van Datalakes die hebben bijgedragen aan het massaal (data)dumpen van SAP gegevens in allerlei vormen: bijvoorbeeld in de vorm van de OLTP tabellen, SAP business content extractor output, bewerkte dataset in BW of zelfs BW query output als half fabricaat. Onder het mom van “het doel heiligt de middellen” wordt daarmee het Datalake gevuld met SAP data. De BI architectuur binnen menig organisatie dient hierdoor nodig een update te krijgen en een meer voorschrijvend  karakter te krijgen.

Nieuwe functionaliteiten en aanvullende SAP producten zien het licht om de beschreven data en connectiviteit uitdaging het hoofd te bieden. De complexiteit van integratie en het voeren van regie binnen het landschap over een omgeving met SAP & non-SAP systemen, BI systemen en een operationeel Datalake kan bijvoorbeeld met het product SAP Data Hub. Met de lancering van SAP Data Hub wil SAP een totaal oplossing gaan geven voor de geschetste uitdagingen. Een oplossing die klanten gaat helpen inzicht te krijgen in hun totale data landschap en een brug te slaan tussen Enterprise systemen en gedistribueerde data systemen.

Maar zelfs binnen het SAP landschap dienen zich verfijndere BI architectuur vragen aan. Organisaties met S/4HANA en BW/4HANA worstelen veelal met de scheidingslijn tussen het einde van Embedded Analytics en het begin van de meer traditionele BI rapportages en inzichten. Hoe wordt dataconsistentie geborgd, maar wordt tegelijkertijd onnodig redundant data modelleren en transformeren voorkomen? Gelukkig heeft SAP ervoor gezorgd dat de bouwblokken van Embedded Analytics (lees: CDS – Core DataServices) aan te roepen zijn door SAP BW/4HANA. Op deze manier wordt dezelfde integratie logica gehanteerd en profiteert BW/4HANA ook van de Virtual Data Models uit S/4HANA waarin dataconsistentie en structuur is aangebracht.

Vraag Interdobs naar onze visie op BI Analytics en data binnen de SAP Roadmap óf laat ons uw huidige landschap onder de loep nemen. Wij helpen u graag met het verfijnen of opstellen van een robuuste BI architectuur die een balans brengt tussen nieuwe wensen en eisen vanuit de business, de stand van de SAP technologie en de haalbaarheid van uw tijdslijnen en budgetten. Interdobs is u graag van dienst!