Data flows migreren naar BW/4HANA. Handwerk? – Deel 3

Data flows migreren naar BW/4HANA. Handwerk? – Deel 3

In onze vorige blogs (Data flows migreren naar BW/4HANA. Handwerk? en Data flows migreren naar BW/4HANA. Handwerk? – Deel 2) hebben we u verteld wat de mogelijkheden zijn om te converteren naar BW/4HANA. Ik heb u daar o.a. een scenario voorgespiegeld waar een bestaand BW on HANA systeem door middel van diverse stappen geconverteerd werd naar BW/4HANA. Omdat het systeem al op een HANA database stond, werd er door middel van “transfer tooling” en de installatie van een “add on” de mogelijkheid gegeven bestaande BW data flows te converteren naar BW/4HANA ondersteunde en geoptimaliseerde objecten. Mooie 1e stap om als “early adaptor” te migreren.

De ontwikkelingen staan niet stil en ondertussen wordt er door SAP en haar partners substantieel geïnvesteerd in de conversie mogelijkheden. In deze blog wil ik deze nieuwe opties toelichten.

Wat zijn eigenlijk de mogelijkheden?

In mijn vorige blog heb ik de “in-place” optie beschreven, in deze blog beschrijf ik optie 2: “Remote conversion”.

Remote Conversion

Door middel van een remote conversie is het niet nodig om eerst een BW on HANA migratie te doen. Met andere woorden, ieder BW systeem met een release >= 7.x, op iedere willekeurige database kan geconverteerd worden! Dit is inclusief data, iets wat met de voorgaande versie van de door SAP uitgebrachte transfer tooling een handmatige stap was.

Ik denk dat een remote conversie vaak de mars route zal zijn richting BW/4HANA: het is de ideale methode om van oude data flows af te komen (lees ballast), meerdere systemen te consolideren (lees verlaging TCO) en last but not least, om door middel van een POC snel waarde aan te tonen.

Een voorbeeld van een POC ziet u in onderstaande illustratie, transport, converteer, optimaliseer en laad de data.

Interdobs heeft samen met haar partners de ideale route ontwikkeld om naar BW/4HANA te gaan. Wij maken hier gebruik van Datavard tooling, waardoor we nu reeds remote conversies kunnen uitvoeren naar BW/4HANA zonder te hoeven wachten op de roadmap van SAP.

 Meer weten? Kijk eens naar onze BW/4HANA Accelerator en neem contact met ons op!

Interdobs