Vereenvoudig en versnel het beheer en de migratie van uw SAP BusinessObjects BI Platform met 360Suite!

Vereenvoudig en versnel het beheer en de migratie van uw SAP BusinessObjects BI Platform met 360Suite!

De 360Suite van GB&Smith bestaat uit een verzameling van 6 unieke applicaties die het dagelijks beheer en onderhoud van uw SAP BusinessObjects omgeving(en) sterk vereenvoudigen en versnellen. Door taken te automatiseren en gebruik te maken van unieke functionaliteit wordt het eenvoudiger dan ooit om in control te zijn van uw SAP BusinessObjects omgeving. Voorbeelden van de unieke functionaliteiten die 360Suite levert zijn het volledig documenteren van al uw objecten, het in bulk doen van wijzigingen, het managen en wijzigen van het autorisatiemodel via een dynamische matrix en het real-time inzicht hebben in het gebruik van uw licenties en performance.

In deze blog geven we een kort overzicht van de verschillende applicaties van de 360Suite en een aantal voorbeelden hoe deze applicaties uw organisatie kunnen helpen met het dagelijks beheer en onderhoud van uw SAP BusinessObjects omgeving(en).

360Live!

Dit product is het centrale product binnen de 360Suite. Als vervanging van de Central Management Console (CMC) biedt deze webapplicatie alles om uw SAP BusinessObjects omgeving te managen, te monitoren en te analyseren. Deze applicatie biedt simpelweg functionaliteit die SAP zelf niet aanbied maar waar iedere beheerder behoefte aan heeft.

Voorbeelden hiervan zijn het in bulk updaten van gebruikersaccounts, het beheren van instances, het importeren / exporteren van content en het automatisch uitvoeren van administratie en ‘opruim’ taken.

Tevens biedt dit product de mogelijkheid om alle relevante kenmerken van uw SAP BusinessObjects omgevingen te documenteren: met 1 druk op de knop. Dit is een must bij het uitzoeken van vragen als waarom mag gebruiker x niet bij map y, of wie heeft er iets veranderd aan dit rapport.

Tenslotte biedt 360Live! de mogelijkheid tot real-time analyse van alle relevante platform performance indicatoren, zoals beschikbare CPU, Memory, schijfruimte, etc. Het is tevens mogelijk om via e-mail notificaties te krijgen om u direct te informeren als issues zich voordoen waardoor u direct kunt bijsturen.

360Eyes

Met 360Eyes krijgt uw organisatie de mogelijkheid om BI on BI toe te passen. Door middel van een standaard set van Universes en Web Intelligence rapporten op een uniek datawarehouse (die je zelf uiteraard kunt aanpassen en uitbreiden) kunt u alle SAP BusinessObjects metadata uit de CMS, Audit en Monitoring databases ontsluiten en analyseren.

Deze metadata is van onschatbare waarde indien u bijvoorbeeld een migratie gaat uitvoeren. Met behulp van de rapportages krijgt uw direct inzicht welke rapporten, objecten, etc. bijvoorbeeld niet meer gebruikt worden of duplicaten van elkaar zijn. Hiermee kunt u drastisch de scope en dus de risico’s van u migratie reduceren en kan uw organisatie de kosten en doorlooptijd terugdringen. Zeker in combinatie met 360Bind!

Daarnaast is het mogelijk om gebruikersactiviteiten te monitoren en impact analyses uit voeren op rapporten en universes als er een wijziging noodzakelijk is. Hiermee wordt het direct zichtbaar welke rapporten en query’s bijvoorbeeld geraakt worden door een wijziging in een universe of een BW object.

Tevens is het mogelijk om de ontwikkelingen over de tijd heen van verschillende SAP BusinessObjects omgevingen zichtbaar te maken. Door deze inzichten op het gebied van bijvoorbeeld de groei van het aantallen gebruikers en rapporten, wijzigingen in het securitymodel, etc. wordt het eenvoudig om uw omgevingen bij te sturen en te optimaliseren en bent u volledig in control. Het is hiermee ook direct waardevol bij het uitvoeren van root cause analysis indien er problemen optreden. Er kan immers eenvoudig worden vergeleken wat er gewijzigd is en door wie. Of welke verschillen er zijn tussen bijvoorbeeld uw test- en productie omgeving.

360Eyes Compliance

Worstelt uw organisatie ook met het SAP BusinessObjects licentiemodel? Heeft u ook moeite om te achterhalen of uw licenties wel gebruikt worden en op de correcte manier? Met behulp van 360Eyes Compliance krijgt uw direct inzicht in of u compliant bent en hoeveel actieve gebruikers u heeft.

Hiermee kan u op reguliere basis controles uitvoeren en bent u klaar voor iedere SAP license audit door tijdig in te spelen op u actuele gebruik van licenties.

Het is zelfs mogelijk om gebruikers aan bepaalde ‘cost centers’ toe te wijzen en licentiekosten door te belasten / te splitten gebaseerd op gebruikersactiviteit met behulp van een aantal voor gedefinieerde query’s.

Met 360Eyes compliance hoeft u niet meer te vrezen voor boetes of naheffingen van SAP indien u niet compliant blijkt te zijn. U heeft immers real-time inzicht en kunt eenvoudig inspelen op veranderingen in de licentiebehoeften.

360Bind

Met 360Bind wordt het mogelijk om op een geautomatiseerde wijze regressie testen uit te voeren op uw BO rapporten. Door een gelijktijdige export met verschillende versies van omgevingen kunt uw direct zien welke rapporten er geraakt worden door een upgrade / migratie van uw landschap. Daarnaast kan 360Bind ook worden ingezet om op reguliere basis regressies te detecteren in bijvoorbeeld KPI berekeningen, etc.

De vergelijking tussen verschillende versies van rapporten vind niet alleen op data niveau plaats, maar ook visualisaties worden vergeleken.

360Bind helpt u bij het drastisch reduceren van de doorlooptijd van een SAP BusinessObjects migratieproject waarbij alle rapporten automatisch worden gecontroleerd. Hiermee kunnen bugs en technische issues direct worden gedetecteerd en wordt duidelijk welke rapporten worden geraakt. Deze manier van testen ontlast uw gebruikers en levert een 100% resultaat op.

Dit product is een absolute must voor iedere organisatie die een BO migratie project gaat uitvoeren. U bespaart tot wel 70% op uw doorlooptijd waarbij alles wordt getest! Daarnaast zal uw risk afdeling verheugd reageren als u met 360Bind op dagelijkse basis kunt aantonen dat wat u rapporteert ook correct is.

360Plus

Dit product is gericht op alle beheer activiteiten rondom het maken van back-ups, het promoten van SAP BusinessObjects content en versiebeheer te vereenvoudigen. 360Plus voegt een aantal belangrijke functionaliteiten toe die het mogelijk maken om een effectieve en simpele (incrementele) back-up strategie te implementeren waarbij alle SAP BusinessObjects content kan worden meegenomen. Tevens is het mogelijk om van ieder object een vorige versie te restoren en rapporten die zijn weggegooid simpel uit de prullenbak te halen.

Het promoten van content, van bijvoorbeeld een acceptatie omgeving naar een productie omgeving is nogal omslachtig via de CMC. 360Plus biedt een ‘drag-and-drop’ omgeving ter vervanging van het huidige Promotion Management.  Tevens kunnen omgevingen in 1 scherm met elkaar vergeleken worden. Hierdoor wordt het eenvoudig om te zien welke rapporten of andere objecten er bijvoorbeeld niet in een omgeving aanwezig zijn.

360Cast

Met 360Cast tenslotte is het mogelijk om SAP BusinessObjects rapporten op een dynamische en flexibele manier in te plannen en te distribueren. Naast de bestaande mogelijkheden die het BI platform biedt maakt 360Cast het mogelijk om met ‘destination lists’, output types en filterwaardes informatie op maat aan te bieden. Aan iedere type eindgebruiker en voor iedere device.

Publicaties (waarin gepersonaliseerde rapportages worden gegenereerd) en ingeplande taken kunnen worden gekoppeld met Enterprise Scheduler applicaties (bijv. ControlM) waarmee het beheer wordt vereenvoudigd, gecentraliseerd en geautomatiseerd.

Kortom, als uw organisatie ook behoefte heeft aan:

  • In één oogopslag inzicht in uw volledige SAP BusinessObjects omgeving
  • BI on BI: alle metadata bereikbaar voor analyses
  • Direct inzicht in uw licenties
  • Geautomatiseerd uit voeren van regressietesten
  • De doorlooptijd van uw migratie te versnellen en uw risico’s te reduceren
  • Vergissingen ongedaan te maken door uw rapporten uit de prullenbak te halen
  • Uw back-ups te vereenvoudigen en verschillende versies te restoren en
  • Rapporten op een slimme en effectieve manier in te plannen en te distribueren

Neem dan contact met ons op voor meer informatie of een demo van één of meerdere producten van de 360Suite!

Martijn van Foeken