Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Een recente studie onder IT managers gaf een aantal opvallende zaken weer:

  • 74% gaf aan dat het data landschap te complex is om snel op te kunnen acteren

  • 50% gaf aan dat hun data niet toegankelijk is voor business gebruikers

  • 86% heeft het gevoel veel meer met de aanwezige data te kunnen doen

Het bovenstaande is ongetwijfeld herkenbaar voor u. De tijd dat data in een data warehouse vanuit 1 plek kwam (lees: SAP ECC) is al lang voorbij. Door het ontsluiten van vele bronnen, zowel gestructureerd als ongestructureerd, ontstaat een schat aan data. Helaas ontbreken vaak de orkestratie middelen om van deze veelheid en verscheidenheid van data de juiste (stuur)informatie te maken.

 

Daarnaast is data governance veelal problematisch in grote landschappen. Als u niet weet waar de data vandaan komt, hoe kunt u er dan een stempel “goed genoeg” aan geven? En van wie is die data in het data lake nu eigenlijk? Waar komt deze vandaan? Wat is de kwaliteit ervan? Hoe lang heb ik het tot mijn beschikking tot het weer verwijderd wordt? Legio vragen die de betrouwbaarheid en beheersbaarheid van data lakes ondermijnen.

 

Ook het categoriseren van de data vormt een grote uitdaging. Als er zoveel data ter beschikking van een eindgebruiker staat, dan moet er ook een catalogus van zijn. Data moet simpel geïndexeerd kunnen worden om allereerst gevonden te worden en vervolgens te gebruiken in allerlei scenario’s. Bijna een onmogelijke taak in grote landschappen.

SAP Data Hub

Met de lancering van SAP Data Hub beoogt SAP haar klanten een totaal oplossing te geven voor de hiervoor geschetste uitdagingen. Een oplossing die klanten gaat helpen inzicht te krijgen in hun totale data landschap en een brug te slaan tussen Enterprise systemen en gedistribueerde data systemen.

 

Kern elementen in de SAP Data Hub:

  1. Data pipelinesom data stromen te maken welke connecteren met een grote hoeveelheid aan bron en doel systemen;
  2. Workflowsom data door het gehele landschap te kunnen sturen en deze te monitoren;
  3. Governancewelke een catalogus (repository) aan informatie bevat inclusief de mogelijkheid om de data kwaliteit te toetsen (profiling);
  4. Metadata Explorer welke als doel heeft metadata te helpen identificeren en beheren zelfs wanneer deze verspreid zijn over een veelvoud aan systemen en bronnen.

Wij geloven sterk in de kracht van SAP Data Hub. Interdobs heeft reeds veel ervaring opgedaan met de combinatie SAP Data Hub en Microsoft Azure! Vraag ons naar wat SAP Data Hub voor uw organisatie zou kunnen betekenen.

BEKIJK ONZE BLOGS
Het allerlaatste nieuws lezen over SAP Data Hub? Lees verder op onze blog pagina
GA NAAR BLOG
De SAP TechEd conferenties in Las Vegas en Barcelona liggen al weer enkele weken achter ons maar we genieten nog steeds na van ...
In Oktober is door SAP de Data Hub 2.3 aangekondigd. In deze blog zal ik u meenemen in de nieuwe features die deze ...