Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Voor de SAP reporting strategie volgen wij vanuit Interdobs nauwgezet de ontwikkelingen van de verschillende SAP front ends tools. De afgelopen jaren heeft SAP zijn BusinessObjects en BEx toolsuites fors opgeschoond en laten convergeren tot een handvol overblijvers. De snelle opkomst en adoptie van Cloud rapportage tooling heeft bovendien SAP aangezet tot het significant versnellen van de doorontwikkeling van hun SAP Analytics Cloud (SAC) platform. Niet geheel verwonderlijk heeft SAP zich vervolgens volledig toegewijd aan SAC en dit tot strategische richting verklaard.

Dit betekent dat uiteindelijk ook het SAP BusinessObjects platform een uiterste houdbaarheidsdatum heeft gekregen en dat het een kwestie van tijd is totdat klanten de overstap maken naar SAC. Met de ontwikkelsnelheid en de focus groeit de content en toegevoegde waarde van SAC erg hard. Op dit moment bestaat SAC reeds uit:

Naast SAC zullen business eindgebruikers vooralsnog verschillende front ends gebruiken in hun dagelijkse werkzaamheden. SAP S/4HANA beschikt out-of-the box over Embedded Analytics gericht op de operationele informatievoorziening. Aan de S/4HANA zullen business eindgebruikers al gewend zijn (of snel worden) aan de look and feel van de nieuwe User Experience (UX) voor SAP applicaties, te weten SAP Fiori. Binnen deze user interface zijn ook Analytics en KPI Tiles beschikbaar om in één oogopslag een inzicht tot je te nemen.

Wij verwachten dat Embedded Analytics méér dan de helft van alle huidige informatie- en rapportage vragen zal kunnen gaan invullen. Daar buiten kan SAP Analytics Cloud en de tussenkomst van BW/4HANA voor geavanceerde en flexibele data modellering de resterende informatievragen van meer tactische en strategisch aard invullen. Vanuit Interdobs adviseren wij u graag waar u welke rapportage vraag het beste kunt invullen. Schroom niet om contact met ons op te nemen!