Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Binnen SAP S/4HANA bevindt zich de “next generation analytics capabilities” onder de naam SAP Embedded Analytics. Hiermee worden business gebruikers in staat gesteld om rapportages en analyses uit te voeren direct bovenop de transactionele tabellen. Een wereld aan real time mogelijkheden en real time besluitvorming komt daarmee binnen handbereik.

Het S/4HANA bronsysteem kan hierdoor nagenoeg de gehele operationele informatievoorziening afvangen. In de praktijk nemen wij de trend waar dat organisaties bestaande operationeel georiënteerde Business Intelligence rapportages terugbrengen naar de data en dus naar S/4HANA. Maar dat betekent echter niet dat hierdoor alle rapportages naar de bron terug kunnen noch dat de toegevoegde waarde van het SAP Business Warehouse is weggevallen. Het is juiste de combinatie van Embedded Analytics én een SAP Business Warehouse platform dat ervoor zorgt dat op alle besluitvorming niveau’s flexibele, consistente en kwalitatief hoogwaardige rapportages en inzichten beschikbaar zijn. Gebruik SAP BWopHANA of BW/4HANA dus aanvullend op de kracht van embedded analytics.

Embedded analytics worden meegeleverd met S/4HANA en vereisen geen aparte installatie noch licentie om te kunnen gaan gebruiken. Embedded analytics is gebouwd op een rijke verzameling van HANA database views naar de operationele data binnen S/4HANA. Centraal hierin staan Virtual Data Models (VDM) waarin dataconsistentie en structuur is aangebracht en wordt geborgd. Dankzij het VDM kunnen “rich clients” User Interfaces (zoals HTML5, SAP Business Objects en Excel) de views direct consumeren.

Interdobs heeft reeds een aantal best practices ontwikkeld op S/4HANA Analytics en de integratie met het SAP BW platform, dus aarzel niet om ons hiernaar te vragen. Wij helpen u graag verder!