Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

Vencomatic: Juiste actie op basis van juiste cijfers

Iedere afdeling hield zijn eigen Excellijsten bij. Handmatig. Als gevolg daarvan bleken cijfers niet altijd betrouwbaar, laat staan goed vergelijkbaar met elkaar. In plaats van het bestaande systeem SAP Business Warehouse aan te passen koos Vencomatic voor een gehele vernieuwing. Op advies van Interdobs.

Vencomatic is gespecialiseerd in duurzame pluimveevriendelijke huisvestingssystemen. Zij bieden een volledig assortiment van innovatieve systemen aan voor de inrichting van moderne pluimveebedrijven over de hele wereld. De Vencomatic Group, gevestigd in Eersel, telt meer dan 350 toegewijde medewerkers die wereldwijd duizenden klanten bedienen.

Joris van de Voort, Information Manager:

“Onze managementrapportages worden bedrijfsbreed toegepast. Van sales en logistiek tot human resources en financieel. Dat gebeurde tot voor kort geleden zeer inefficiënt. De verschillende afdelingen hanteerden hun eigen lijsten en rapportages. Dat kostte veel tijd en cijfers bleken niet altijd te kloppen. Reden voor Vencomatic om het roer om te gooien en het systeem geheel opnieuw in te laten richten door Interdobs.”

Doel van de herinrichting was duidelijk

Uniforme data die zorgen voor betrouwbare rapportages waar de medewerkers zelf analyses op los kunnen laten.

Resultaat

Met het vernieuwde SAP Business Warehouse zijn de data voor de hele organisatie beschikbaar. De afdeling Sales is als eerste gestart met zogenaamde dashboards,  ofwel het online rapportagesysteem. Kreeg men voorheen wekelijks een pdf, nu is informatie real time beschikbaar. Ook kunnen de medewerkers de beschikbare informatie analyseren. Op maat. Zo kunnen data toegespitst worden op regio en productgroep. De volgende stap is deze dashboards en analyse tools bij de overige afdelingen te implementeren.

Sneller actie

“Dankzij de complete herinrichting zijn we in staat sneller te schakelen. Iedere medewerker heeft toegang tot gebruiksvriendelijke informatie die bovendien nog veel betrouwbaarder is dan voorheen. Vergaderingen gaan bij wijze van spreken niet meer over verkeerde cijfers en wat wel of niet klopt, maar over hoe in te spelen op veranderingen in de markt. We kunnen nu de juiste acties ondernemen op basis van de juiste cijfers.”

Ervaring met Interdobs

De samenwerking met Interdobs heeft Joris als erg prettig ervaren. “Met name het frequente persoonlijke contact en de aandacht die ze hebben voor onze wensen. Zo hadden wij goed inzicht in het verloop van het proces. En doordat de consultant iedere dag hier op locatie werkte was ik als Information Manager goed betrokken.”