Optimize
Transform
Visualize
Interdobs
Interdobs de toonaangevende SAP dienstverlener op het gebied van Business Intelligence. Wij bieden advies, beheer en projectondersteuning op de SAP on-premise en de Cloud producten voor data modellering, data analyse, rapportages, dashboards, predictive analytics en HANA.
Optimize
Interdobs is als geen ander op de hoogte van de laatste stand van de mogelijkheden van de SAP Analytics software en Analytics roadmaps. In onze demo omgevingen experimenteren wij met de nieuwste versies en daardoor kunnen wij uit eerste hand vertellen waar integratie en content aanwezig is en waar nog verder doorontwikkeling benodigd is. Na het samen definiëren van de gewenste stip op de horizon stellen we een pragmatische roadmap op, waardoor de route voorwaarts en eventuele keuzemogelijkheden tussen optimaliseren of vervangen zich zullen openbaren. Interdobs staat voor u klaar!
Transform
Interdobs heeft zich als doel gesteld om u te helpen bij het maken van de juiste beslissing voor uw hele organisatie. Van BI Architectuur tot Analytics, van ruwe data uit uw systemen naar getransformeerde, geharmoniseerde en gevalideerde informatie in het Data Warehouse. SAP Data Warehousing is overigens allang niet meer het klassieke SAP BW van vroeger. Met alle nieuwe mogelijkheden om een agile data warehouse op te zetten, met ruimte voor continue (DevOps) ontwikkelingen, en een keuze voor techniek (BW/4HANA of het HANA SQL Data Warehouse), zijn de mogelijkheden voor uw transformatie eindeloos. Wij bepalen graag samen met u de juiste route!
Visualize
Interdobs realiseert op een methodische wijze de data visualisaties die het juiste verhaal vertellen om de vervolgacties in gang te kunnen zetten. We kijken naar ‘de vraag die achter de vraag’ en maken bij de realisatie gebruik van markt standaarden als HICHERT®SUCCESS en Stephen Few.
OPTIMIZE
TRANSFORM
VISUALIZE

HANA Post Migration Optimizer
Het is een bekend fenomeen. Over het algemeen zijn klanten na een implementatie van “SAP BW op HANA” of een migratie van SAP BW naar “SAP BW op HANA” zeer tevreden. Echter, in veel gevallen zijn diverse optimalisatie slagen niet uitgevoerd tijdens de implementatie of migratie. Dit komt omdat tijdens de overgang naar HANA teveel nadruk heeft gelegen op de technische overgang en niet op het volledig verzilveren van de voordelen die HANA biedt.

Veelal wordt hier bewust voor gekozen om redenen als kortere doorlooptijd, lager budget en soms ook gebrek aan kennis binnen het project. Echter, zowel functioneel als “diep onder water” kunnen allerlei verbeteringen doorgevoerd worden om het systeem optimaal te laten profiteren van SAP HANA. De daadwerkelijke optimalisatie zal dus in de praktijk plaatsvinden nadat het project team al lang weer vertrokken is.

Een aantal bekende voorbeelden van “post migratie” optimalisatie zijn:

  • het elimineren van onnodige kubuslagen;
  • het vervangen van oude ABAP code door HANA-ready code;
  • het zodanig tunen van het systeem dat ook zoveel mogelijk OLAP naar de HANA database “gepushed” wordt.

Echter ook dit is slechts het begin. Er zijn vele knoppen waaraan gedraaid kan worden om de optimalisatie te verbeteren en waar deze al goed is, er voor te zorgen dat deze in tip top conditie blijft!

HANA Post Migration Optimizer

Een andere optimalisering slag is procedureel. Het beheer op een “BW op HANA systeem” is substantieel anders dan beheer op een regulier BW systeem. Ook dit vraagt aandacht en een veranderende “mindset”. Een HANA appliance geeft toch echt een andere dynamiek aan het beheer proces in vergelijking met reguliere databases. Denk hier aan simpele voorbeelden als memory distributie en CPU gebruik. Waar de CPU bij reguliere systemen vaak een vrij constant karakter vertoond en de rode lijn liever niet geraakt mag worden, zal een BW op HANA systeem graag de CPU in het rood jagen om de maximale voordelen te halen. Een stukje bewustwording hoe hier mee om te gaan is wel op zijn plaats. Ook de diverse monitoring opties binnen HANA studio zullen niet direct herkenbaar zijn voor de meeste beheer afdelingen.

Op Architectuur vlak zijn er ook de nodige keuzes te maken. BW 7.4 heeft enorm veel nieuwe mogelijkheden gekregen, maar wat modelleer je nu het beste waar? Hoe kan er optimaal gebruik gemaakt worden van alle nieuwe BW objecten zonder dat er een wildgroei ontstaat aan verschillende oplossingen? Een gedegen Architectuur, geplot op de bestaande en nieuwe wensen is geen eenvoudige klus en vraagt om een gedegen advies.

Binnen Interdobs hebben wij onze best practices op het gebied van HANA optimalisaties geclusterd in de propositie PMO (Post Migration Optimizer) waarmee we onze klanten in enkele dagen inzicht kunnen verschaffen hoe de meeste waarde uit de HANA omgeving te halen.

Ook het maximale uit uw HANA systeem halen ?!
Download onze flyer en neem contact op met Rob Huisman of laat uw gegevens achter via ons contactformulier